Successos

Un assassinat per silenciar un altre crim

L’acusació manté que van matar l’urbà perquè no els delatés per la mort del manter

Demana 25 anys de presó tant per a Rosa Peral com per a Albert López

El cas de l’assassinat d’un guàrdia urbà de Barcelona trobat mort calcinat dins del seu vehicle al costat del pantà de Foix, cas pel qual estan encausats dos urbans, avança cap al judici. L’acusació particular, que exerceix el lletrat Juan Carlos Zayas en representació dels familiars de la víctima, Pedro Rodríguez, ja ha presentat el seu escrit de qualificació i apunta, com a mòbil de fons del crim, que els acusats, Rosa Peral, companya sentimental de la víctima i, Alberto López, ex-xicot amant de Peral, van planificar l’assassinat de Pedro per evitar que expliqués detalls que els podrien implicar en la mort en estranyes circumstàncies, el 9 d’agost del 2014, d’un venedor il·legal que va morir despenyat a la muntanya de Montjuïc després de tenir un altercat amb dos urbans: Peral i López, que en aquella època patrullaven junts. L’acusació remarca que en un moment determinat de la relació entre Peral i Rodríguez, ella li havia explicat que havia estat Albert López qui havia llençat intencionadament el manter daltabaix del cingle i n’havia causat la mort. El fiscal, que també ha presentat escrit d’acusació, no fa referència a la por de ser delatats pel cas de la mort del manter, però sí que considera que Peral i López van planificar i executar la mort de Pedro perquè en aquells moments els representava una nosa per reprendre la relació sentimental ells dos.

L’acusació també al·ludeix a aquesta relació a tres bandes com a mòbil i remarca que a Rosa Peral, tot i que mantenia la relació paral·lela amb Albert Lopez, la contrariava la idea de ser abandonada per Pedro Rodríguez.

L’acusació demana 25 anys per a cada acusat, 10 anys de llibertat vigilada un cop complerta la condemna i que paguin una indemnització de 895.000 euros als familiars de la víctima.

LA XIFRA

10
anys
de llibertat vigilada després del compliment de la sentència demanen la fiscalia i acusació particular.

Sedat, colpejat, tallat i estrangulat

L’acusació apunta que Peral i López van decidir que matarien Rodríguez quan estigués en estat de somnolència o semiinconsciència sota els efectes de calmants o medicaments. Quan Peral, sempre segons la versió de l’acusació, va veure que la víctima estava prou adormida o narcotitzada, va trucar a López perquè anés a la casa del carrer Llorers, 16 de Vilanova i la Geltrú on vivien Pedro i Rosa. Hi va arribar de matinada, a les 02.47 h, i va saltar la tanca d’accés. Un cop van comprovar que Pedro no es podia defensar, “o bé el van colpejar violentament amb una destral o un altre objecte contundent, o bé el van estrangular entre els dos, o bé van aconseguir matar-lo sumant l’acció de colpejar-lo amb un objecte contundent o tallant, tipus destral, i a més a més, per assegurar-se que el mataven, també el van estrangular”. Peral i López es culpen l’un a l’altre del crim i cadascun admet només haver ajudat l’altre a dur el cotxe amb el cadàver al maleter al pantà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia