Societat

Judicial

El crim de la Guàrdia Urbana

Rosa continua a la presó

La jutgessa denega la llibertat a l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Rosa Peral, sospitosa de la mort del seu company

Considera que en llibertat podria tornar a delinquir i destruir o manipular proves

Rosa Peral, l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona empresonada com a sospitosa de la mort del seu company, Pedro Rodríguez, no mereix ser alliberada perquè, segons la jutgessa de Vilanova i la Geltrú, hi ha el risc que fugi, però també que torni a delinquir i que destrueixi o alteri les proves. Ho argumenta la magistrada Marga Fe, en la resolució que denega la llibertat de Peral, i desestima el recurs que va presentar la defensa de Peral contra l’ordre de presó.

La jutgessa creu que hi ha indicis que incriminen Peral en l’assassinat de Pedro Rodríguez, també agent de la Guàrdia Urbana, un crim pel qual també està empresonat Alberto López, un altre company del cos, amb qui Peral també mantenia una relació sentimental.

Per intentar fer encaixar les peces del puzle d’aquest triangle mortal, la jutgessa esgrimeix, entre altres indicis, una conversa a través de missatges de WhatsApp que Rosa Peral va mantenir amb una amiga abans que es localitzés el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez dins del maleter del seu cotxe, en un marge de carretera prop del pantà de Foix. En els missatges, Peral donava a entendre que estava tipa de Pedro i que trobava a faltar Albert.

De Pedro va escriure: “Abans estava molt contenta, perquè em donava tot el que volia, venia a Cubelles, volia casar-se i ho volia tot. Però tots els dies són baralles. Està gelós de les nenes, s’enfada per qualsevol cosa.”

Amb relació a Albert escriu a l’amiga: “Trobo a faltar l’Albert. L’Albert no era tan simpàtic amb totes les ties. Si ell hagués volgut venir a Cubelles al seu moment, i hagués volgut una vida de parella... no el que teníem a km de distància.”

La investigació no ha pogut determinar la causa de la mort perquè el cadàver estava molt deteriorat pels efectes del foc. Tot i que la policia científica i els forenses apunten la possibilitat que morís d’un tret, per unes petites peces d’aparença metàl·liques trobades al maleter del cotxe on hi havia el cadàver, que podrien ser d’una bala perquè estaven compostes de coure, zenc i plom, un testimoni aparegut mesos més tard introdueix el so d’una serra mecànica que se sentia a casa de Rosa Peral, al carrer Llorers, 16 de Vilanova i la Geltrú, la matinada del 2 de maig del 2017, dia que la instrucció pressuposa que es va perpetrar el crim. La tesi de la investigació és que Rosa Peral i Albert López van traslladar el cos el vespre del dia 2 de maig a un punt proper al pantà de Foix i allà li van calar foc. Abans, però, la parella Peral i López, portant al damunt el telèfon mòbil de la víctima, haurien passat per la casa on viu l’exmarit de Rosa Peral, agent dels Mossos d’Esquadra, en un intent d’incriminar-lo a ell en l’homicidi, creant la simulació que Pedro havia anar a l’encontre de l’ex de Peral, que havia enviat missatges de WhatsApp amb el mòbil de Pedro quan aquest suposadament ja era mort. El cos calcinat no va ser trobat fins al dia 5 de maig. Rosa no va denunciar la desaparició del seu company.

Causes arxivades.
Rosa Peral, que encara està pendent que l’Audiència decideixi sobre la seva petició de llibertat provisional, ha aconseguit que els tribunals li hagin anat arxivant les altres causes que pivotaven entorn seu. Com, per exemple, el cas de la mort d’un manter que es va estimbar a la muntanya de Montjuïc durant una intervenció d’ella i Alberto com a guàrdies urbans. La causa de la mort del manter es va reobrir després que es destapés el cas de l’assassinat de Pedro Rodríguez i es va especular que el mòbil del seu assassinat fos que aquest últim hagués tingués intenció de delatar-los. Una altra causa arxivada és la que es va obrir contra Peral per un suposat delicte de conspiració per assassinar el seu excompany (el mosso), que es va obrir arran de les declaracions d’una reclusa que assegurava que Peral buscava un sicari per matar-lo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona