Successos

La noia que va matar la mare podria passar vuit anys tancada

La jove de Banyoles, que ha acceptat la pena, també estarà vigilada durant 5 anys més

El jutjat li imposa la prohibició d’acostar-se a part de la seva família, que ha exercit l’acusació particular

El jutjat de menors de Girona imposa fins a 8 anys d’internament terapèutic en règim tancat per assassinat per a la noia de 17 anys que va matar la seva mare a ganivetades, a Banyoles, el 9 de gener passat. La vista pel cas, que s’ha saldat amb una conformitat, es va celebrar ahir al Palau de Justícia. La menor, que en el moment del crim tenia 17 anys, ha acceptat la pena, que també preveu 5 anys de llibertat vigilada i que no es pugui acostar a part de la família de la víctima. La noia, encara que ara ja ha complert els 18 anys, continuarà al centre educatiu Els Til·lers, que disposa d’una unitat terapèutica, per rebre tractament específic.

El crim va tenir lloc cap a dos quarts de deu del matí del 9 de gener passat al domicili que mare i filla, adoptada, compartien a l’avinguda dels Països Catalans de Banyoles. Segons va reconèixer la noia, estava enfadada amb la seva mare arran d’una discussió que van tenir la nit abans per un càstig que li havia imposat.

Aleshores va agafar un ganivet de cuina i es va dirigir cap al dormitori de la víctima, que no va tenir cap possibilitat de defensar-se perquè l’atac va ser per sorpresa. La noia li va assestar diverses ganivetades però, segons va indicar l’autòpsia, la ferida mortal va ser una punyalada al coll que la va degollar. Després, la menor va fugir. No va ser fins la nit del mateix 9 de gener que un altre fill de la víctima va trobar el cos i va alertar els serveis d’emergències. A l’escena del crim, els investigadors van trobar una nota manuscrita on la noia reconeixia implícitament l’autoria dels fets i s’acomiadava de la família, insinuant que s’anava a suïcidar a la muntanya, però va fugir a Platja d’Aro, on va ser detinguda.

LA DATA

09.01.19
Va ser trobat
el cadàver de la víctima a casa seva, a Banyoles.

Pena màxima que es podria escurçar

Vuit anys d’internament en règim tancat és el màxim que preveu la llei en casos de menors d’entre 16 i 17 anys, a excepció de casos en què els menors encausats hagin comès més d’un delicte, quan es pot allargar fins als 10 anys. Però en el cas de la noia de Banyoles, l’internament és terapèutic, i això significa que vuit anys són el màxim de temps que pot estar tancada, però en el cas que els terapeutes considerin que està sanada podria sortir en llibertat abans que s’esgotin els vuit anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia