Successos

La potabilitzadora de Palafolls torna a estar operativa

L’aigua de l’aixeta de Tona i Centelles no és apta pel consum humà

La potabilitzadora de Palafolls torna a estar operativa i ja pot garantir el subministrament d’aigua als veïns de la zona.

Segons ha informat Protecció Civil aquesta tarda, els treballadors han pogut tornar-hi després que la instal·lació hagués estat evacuada perquè la planta havia quedat inundada pels efectes del temporal Gloria .

Al migdia, Protecció Civil ha demanat als veïns de nou municipis del Maresme que limitessin el consum d’aigua potable per no esgotar les reserves abans que la instal·lació es pogués tornar a posar en marxa.

Segons SOREA, l’empresa encarregada de la gestió, amb les reserves el subministrament es podia garantir fins divendres al matí, sempre que es mantingués el subministrament elèctric. Ara, però, ja es pot garantir el subministrament.

Els veïns afectats eren els de Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta i Sant Cebrià de Vallalta.

Per contra, Sorea ha avisat aquesta tarda que l’aigua de l’aixeta de Tona i la de Centelles no són aptes per al consum humà.

En un comunicat, la companyia explica que com a conseqüència d’una avaria, motivada per les tempestes, ha calgut posar en funcionament diverses fonts d’aigua alternatives. Aquestes fonts presenten una quantitat de nitrats superior al límit permès, motiu pel qual la seva aigua no és apta per al consum humà.

Mentre duri aquesta situació, l’aigua d’aixeta dels dos municipis no es pot utilitzar ni per beure, cuinar, ni qualsevol ús que suposi la seva ingesta. Sí que es pot utilitzar per netejar els estris de la cuina i la higiene personal.

Sorea assegura que treballa per resoldre la situació en el mínim temps possible .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia