Successos

L'aiguat, de 132 l/m², deixa Setcases incomunicat unes hores

La carretera va quedar tapada per la terra que l'aigua havia arrossegat dels marges del cementiri, i només els vehicles tot terreny hi podien circular

Durant més de tres hores –entre les sis de la tarda i les nou del vespre, aproximadament–, l'accés a Setcases en direcció a Camprodon va estar pràcticament tallat a causa de la capa de terra, fang i aigua que havia envaït la calçada procedent dels marges de la vora del cementiri i que l'aiguat (132 litres per metre quadrat en tres hores) havia arrossegat. Només els vehicles 4 x 4 van poder superar l'obstacle, i encara amb molta precaució perquè es temia que s'hagués obert algun esbornac a la carretera. Un cop la tempesta va haver afluixat, unes màquines retroexcavadores retirar la terra de la calçada, i cap a les nou del vespre la circulació fins al poble es va normalitzar. A la part alta del nucli també es va produir algun desperfecte, ja que un torrent va quedar taponat. “Demà serà el moment d'avaluar els danys”, va indicar cap a les deu del vespre l'alcalde, Jaume Busquets.

Excursionistes

Dels efectes de la tempesta a la resta del terme municipal (els límits de Setcases són a la frontera amb el Vallespir, més amunt de les pistes de Vallter), ahir a la nit no se'n sabia res. “En aquesta època hi ha molts excursionistes; espero que tots estiguin bé”, va comentar l'alcalde.

Tot i que en aquest municipi la tempesta va ser espectacular, Setcases no va ser l'únic punt de la vall de Camprodon que va rebre l'aiguat. A Molló es van recollir 106 litres per metre quadrat, i a Tregurà de Baix (terme de Vilallonga de Ter), 57 litres. Els efectes de la tempesta de què es tenia constància ahir a la nit es limitaven a desperfectes en camins, desbordaments d'alguna riera i alguna esllavissada de marges.

LA FRASE

En aquesta època hi ha molts excursionistes; espero que tots estiguin bé
Jaume Busquets
alcalde de setcases

55 litres i molt de vent a Tortellà

A la Garrotxa, la pluja més intensa va caure a Tortellà, on es van recollir 55 l/m², a Pera (Montagut i Oix), amb 45 litres, i a Castellfollit de la Roca, amb 30 litres, segons va informar el meteoròleg Jordi Zapata. En tots aquests municipis l'aigua anava acompanyada de molt de vent. A Olot van caure 16 litres i a les Planes, 20 litres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.