Successos

Seguretat

Pistola al cap al noi del patinet

Agafen un noi de 14 anys, el pugen a una furgoneta, el porten a la riba del Fluvià i el fan agenollar i li posen una pistola al cap

L’alcalde de Bàscara diu que el noi és una font de conflicte i tem més violència

“Si vols viure no et tornis a acostar a les Roques”, són les paraules d’amenaça que va escoltar un noi de 14 anys de Bàscara mentre el tenien agenollat i amb el canó d’una pistola arran del cap en un descampat vora el riu Fluvià. Dos homes veïns de Bàscara, Francisco José Martínez Rodríguez (Paquito) i Xavier Terrades Pérez (El Xino Xun li), han estat empresonats per l’amenaça i simulació d’execució de l’adolescent i per haver-lo segrestat en un carrer del poble mentre anava amb patinet. Els Mossos no han pogut trobar la pistola, però el jutjat considera avalada la seva existència perquè més d’un testimoni afirma que la va veure, i tampoc han trobat cap plantació de marihuana, que es pressuposa que podia ser l’origen del conflicte i el motiu pel qual s’advertís al noi del patinet que no s’acostés a la zona de les Roques. La investigació ha recollit informacions que apunten que l’any passat els cultivadors van perdre la collita per uns lladres amb informació privilegiada.

La història que ha acabat amb dos veïns de Bàscara empresonats per detenció il·legal, amenaces i lesions lleus, se situa el 3 de desembre al vespre. El noi del patinet (segons l’alcalde de Bàscara, Narcís Saurina, una font de conflictes i el causant de grans problemes de convivència a la població) va anar amb el seu patinet fins a la urbanització de les Roques i allà, segons ell, es va aturar i va posar el peu damunt una caixa de serveis per cordar-se les sabates. Els que el tenien advertit l’haurien vist i haurien mal interpretat el seu gest. El noi del patinet va marxar cap al centre del poble i va passar per davant del bar El Portal, on hi havia el seu oncle Òscar, que l’hauria renyat. Una estona després, quan el noi del patinet anava cap a casa d’un amic, va ser interceptat per una furgoneta Volkswagen de color vermell al carrer Joan Reglà. Un dels homes el va arreplegar, li va arrabassar el patinet, fent-li mal a un peu, i el van fer pujar a la furgoneta. Segons el relat del noi, durant tot el trajecte va tenir el canó d’una pistola a les costelles. Era de nit i el van dur, per un camí de terra, fins a una zona aïllada al costat del riu Fluvià i allà és on el van fer agenollar a terra i li van posar l’arma al cap. El noi explica que va sentir la fressa de carregar i el van amenaçar dient-li que no s’acostés més a la zona on viu Francisco Martínez. Després el van fer pujar altre cop a la furgoneta i el van tornar al centre del poble. El van deixar al bar El Portal i van dir al seu oncle que el tornaven i que no li havien fet res. Unes paraules que fan sospitar els investigadors que l’oncle estava al cas que volien fer-li un escarment al noi del patinet. El noi, tot i l’espant, no va callar i va explicar les amenaces a un seu amic i després als Mossos, que van comprovar que Martínez havia anat a diferents llocs demanant pel noi i esgrimint una pistola platejada amb actitud intimidatòria. Va anar a casa d’un seu amic i va amenaçar la companya del seu pare. L’amo de l’hostal de Camallera on s’allotjava el pare del noi del patinet també va assegurar que s’havia presentat allà i li havia mostrat la pistola. L’alcalde de Bàscara tem que l’empresonament dels dos veïns denunciats generi més conflictivitat i denuncia la inutilitat dels serveis socials i el fracàs del sistema en el cas del noi del patinet, que ronda de nit, sovint dormia a les barraques d’hortes, havia estat expulsat de l’institut i havia entrat a robar a l’escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia