Successos

Dos detinguts per cultivar un miler de plantes de marihuana

Els dos homes de 30 i 40 anys vigilaven la plantació amagada en una nau d’Ulldecona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 30 i 40 anys, que cultivaven i vigilaven una plantació de marihuana amagada en una nau a Ulldecona (Montsià). Se’ls acusa de ser els presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, un delicte de defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal. La detenció es va fer dijous passat i l’endemà van passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Amposta, que en va decretar la llibertat amb càrrecs. La policia va interceptar 1.102 plantes de marihuana amagades en una nau industrial en desús a la partida de les Crevetes, on hi havia indicis de plantacions anteriors. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

La investigació es va iniciar al mes de juliol, quan es va detectar que la nau de les Crevetes d’Ulldecona tenia un elevat consum d’electricitat, tot i que estava en desús, i que la instal·lació estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica. A la zona es van poder localitzar restes de conductes de ventilació i aires condicionats, sacs de terra d’adobs, restes de brossa vegetal, recipients per plantes, productes fitosanitaris, tubs de regadiu i altres estris utilitzats habitualment per muntar aquests tipus de plantacions interiors de marihuana.

Dijous passat, en un operatiu dels Mossos amb col·laboració de la Policia Local d’Ulldecona es va entrar a la nau. Estava distribuïda en dos habitacles de grans dimensions, tenia una infraestructura perfectament muntada per afavorir el ràpid creixement de les plantes, i estava equipada amb ventiladors, làmpades, transformadors i extractors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia