Successos

L’ADN de les mostres trobades al cos d’Helena Jubany no és del sospitós

Falta analitzar encara la mostra trobada al jersei de la víctima que és en poder de la policia científica, que no tenia la mostra de Laiglesia

El jutjat de Sabadell ha rebut part dels resultats de la comparativa d’ADN que va encarregar entre les mostres biològiques recollides al cos i la roba d’Helena Jubany , assassinada a Sabadell el 2001, i el perfil genètic de Santiago Laiglesia Pla, el primer sospitós del cas, que ara torna a ser investigat. L’informe pericial aportat per l’Institut Nacional de Toxicologia conclou que l’ADN de les mostres dels hisops extrets del cos de la víctima no es corresponen amb l’ADN que es va extreure ara per ordre judicial de Santiago Laiglesia.

Però l’informe no inclou els resultats de la comparativa  d’ADN de les mostres amb cromosoma Y que es van extreure del jersei que duia Helena Jubany i per això ara el jutge Juan Díaz Villar ordena que es realitzi també aquesta comparativa que ja havia acordat. Per realitzar-la insta L’Institut de Toxicologia entregui (garantint la cadena de custòdia) la mostra indubitada de Santiago Laiglesia a la policia científica de la Policía Nacional que és la que té guardada la mostra que es va extreure del jersei i que es faci la comparativa per comprovar si aquest mostra pertany a Laiglesia. Abans ja es van fer proves d’ADN amb l’altre home imputat, Xavi Jiménez, però van donar negatives. A Jiménez se’l considera autor d’algun dels textos dels anònims que va rebre Helena Jubany dies abans que se la trobés morta. Helena Jubany, originària de Mataró, bibliotecària de Sentmenat va morir en ser llançada drogada i encesa daltabaix d’un terrat d’un bloc de pisos de Sabadell, on vivia la companya de Santiago Laiglesia, Montse Careta, que va ser imputada i que es va suïcidar a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia