Successos

Controlat l’incendi forestal del Rosselló

Ha cremat 500 hectàrees

Els bombers han aconseguit controlar aquesta matinada l’incendi forestal a la Catalunya del Nord, informa l’ACN. El foc, que es va iniciar ahir a la tarda entre Sant Andreu de Sureda i Argelers, al Rosselló, ha afectat una superfície de 500 hectàrees, ha cremat una desena de cases i va obligar a evacuar 3.500 persones; la majoria, turistes que s’allotjaven a càmpings de la zona. Aquesta mitjanit, però, molts d’ells ja han pogut tornar-hi. Més de 650 bombers s’han mobilitzat durant tota la matinada per lluitar contra les flames. A primera hora del matí, els efectius aeris s’han tornat a reincorporar a les tasques d’extinció. Tot i que el foc estigui perimetrat, el prefecte Rodrigue Furcy es mostra prudent perquè hi pot haver risc de represa.

Segons l’Indépendant, el foc hauria començat a les 16.00 per causes que es desconeixen, tot i que alguns testimonis asseguren haver sentit “explosions”, hi ha provocat una fumerada molt intensa visible a quilòmetres de distància.

Disset bombers ferits

La virulència de les flames va arribar a cremar també un camió dels bombers. Durant les tasques d’extinció, hi ha hagut disset bombers ferits. La majoria són lleus, sobretot per inhalació de fum; tot i que un d’ells ha hagut de ser hospitalitzat després de patir una caiguda.

Per facilitar la feina dels efectius d’emergències, i també davant el risc que suposaven les flames, s’han hagut de tallar diversos trams de carreteres. Entre aquestes, les RD 618 i 914 i les carreteres departamentals 2 i 11. A més, el trànsit ferroviari a la línia que connecta Perpinyà amb Cervera de la Marenda també s’ha interromput.

A partir de la mitjanit, i amb la millora de la situació, les autoritats han permès que la majoria dels desallotjats poguessin tornar als càmpings. Dels quatre que s’havien desallotjat arran del foc, tres d’ells s’han reobert. Els turistes que no han pogut tornar han passat la nit a sales habilitades per l’Ajuntament d’Argelers.

Un càmping, cremat

El ministre de l’Interior francès, Gérald Darmanin , ha agraït la feina dels efectius d’extinció a través de les xarxes socials. “El foc ja està estabilitzat; ha recorregut 500 hectàrees i nombrosos habitatges s’han pogut salvar. Un càmping s’ha destruït, amb unes 800 persones que hauran de ser reallotjades”, ha piulat Darmanin a la xarxa social X. El ministre ha manifestat el seu “ple suport” als efectius d’extinció i ha lamentat que alguns d’ells hagin resultat ferits quan atacaven les flames.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia