Successos

mèxic

Caos i destrucció a Acapulco després del pas de l’huracà Otis

La turística ciutat mexicana ha quedat arrasada i es registren saquejos

“Acapulco està desolat. Era una pel·lícula de terror”, així es refereix entre llàgrimes el fotògraf David Guzmán a la turística ciutat de l’estat mexicà de Guerrero, en declaracions a l’agència Efe després del pas de l’huracà Otis que va tocar terra el dimecres i ha deixat almenys vint-i-set morts i milers de damnificats. L’huracà, que va passar de tempesta tropical a categoria 5, la màxima en l’escala Saffir Simpson, és a dir, que de vents de 64 quilòmetres per hora va créixer a 270 quilòmetres per hora, va provocar greus inundacions. Otis va deixar Acapulco incomunicada pels greus danys causats a la infraestructura viària, a l’aeroport i al servei de subministrament d’electricitat. Aquest divendres ja s’ha pogut obrir parcialment algunes carreteres. Tot i això, l’escena és desoladora.

La ciutat ha quedat totalment arrasada. Les imatges que es veuen de la ciutat després del pas de l’huracà són de devastació total, amb les parets i teulades dels grans edificis totalment o parcialment arrancats. El caos s’ha imposat i els mitjans locals informen de saquejos. Alguns ciutadans han optat per entrar en els establiments i endur-se articles de primera necessitat com productes de farmàcia i aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia