Successos

l’índia

Rescaten amb èxit als 41 treballadors atrapats per 17 dies en un túnel a l’Índia

Els equips de rescat han aconseguit aquest dimarts rescatar amb èxit als 41 treballadors que van quedar atrapats fa 17 dies en un túnel en construcció en el nord de l’Índia, deslligant celebracions entre els alleujats familiars i les autoritats.

“Em sento completament alleujat i feliç, ja que 41 treballadors atrapats en l’esfondrament del túnel de Silkyara han estat rescatats amb èxit”, ha dit el ministre de Transport per Carretera i Autopistes, Nitin Gadkari, en la xarxa social X.

Els treballadors van ser rebuts d’un en un pels triomfals equips de rescat i alguns familiars, segons ha mostrat en directe la televisió NDTV, mentre a la sortida del túnel alguns dels congregats feien passar caixes de ’laddu’, dolços de forma esfèrica servits en ocasions festives.

“Aquest va ser un esforç ben coordinat per múltiples agències, que va marcar una de les operacions de rescat més importants dels últims anys. Diversos departaments i organismes es van complementar entre si malgrat enfrontar-se a nombrosos reptes”, va afegir Gadkari.

Els obrers es van veure atrapats la matinada del 12 de novembre passat quan es va esfondrar un tram d’un túnel en construcció en l’estat del nord d’Uttarakhand, quedant separats de l’entrada per un mantell d’enderrocs de prop de 60 metres de gruix.

Des de llavors, i després de més de dues setmanes de perforacions, realitzades sobretot per una tuneladora que va quedar avariada divendres passat, l’últim tram de l’excavació per a rescatar-los el van dur a terme tres equips de miners de rateres, especialitzats a obrir-se pas en túnels estrets, tot i el risc que comporta.

Fins a 41 ambulàncies esperaven fora del túnel els treballadors, per a traslladar primer a les persones a un hospital improvisat en el lloc de l’accident, abans de portar-los a l’hospital del districte amb l’ajuda d’helicòpters militars.

Els obrers previsiblement es troben molt afeblits a pesar que han rebut aliments, aigua i medicaments, a més d’oxigen, des del dia de l’ensulsiada gràcies a una estreta canonada que connectava la seva cavitat amb l’entrada i va sobreviure a l’ensulsiada.

El rescat dels treballadors, que s’ha prolongat durant més de 400 hores (gairebé 17 dies), va experimentar nombrosos contratemps des del seu inici que van retardar significativament el termini esperat per les autoritats per a rescatar-los amb vida, després de petites ensulsiades, obstacles metàl·lics que impedien la perforació, o avaries en les tuneladores.

“La paciència, el treball dur i la fe van guanyar”, ha resumit el cap de govern de l’estat del nord d’Uttarakhand, Pushkar Singh Dhami, en la xarxa social X.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia