Successos

Successos

El galerista Xefo Guasch i l'artista Curra Martín Azcona moren a Camarles intoxicats per monòxid

La parella formada pel galerista barcelonès Xefo Guasch i l'artista Curra Martín Azcona van morir ahir com a conseqüència d’una intoxicació per monòxid de carboni, segons els primers indicis, a la seva casa de Camarles, al Baix Ebre. Tot apunta a que el motiu ha estat la mala combustió d’una calefacció de gas butà. Els serveis d’emergència, que van rebre un avís cap a dos quarts d’onze del matí, van trobar la parella estirada al llit.

Guasch (Barcelona, 1949), definit per Núria Ribó, periodista i amiga de la parella, com un agitador cultural, va estar al capdavant de la sala Bikini entre 1985 i 1990. Actualment dirigia, juntament amb Martín Azcona, la Chez Xefo Art Gallery, un espai singular al barri barceloní del Poblenou en el que s’organitzen exposicions de pintura, escultura, instal·lacions, fotografia, cinema i videoart i, així como presentacions, conferències, esdeveniments gastronòmics i concerts. Ha estat un home polifacètic, que va començar al món de la nit barcelonina als anys vuitanta, era arquitecte de formació, actualment jubilat, i també va ser restaurador, fotògraf i realitzador de vídeo. En una piulada a la xarxa social X, Ribó s’ha mostrat consternada i ha assegurat que “ens deixa un dels grans agitadors culturals de Barcelona”.

Gloria Martín Azcona,  coneguda com Curra (Valladolid, 1958) va estudiar Bellas Artes i va viure a Sevilla abans d'instal·lar-se a Barcelona, on va donar classes de dibuix en un institut del Raval. En aquest barri també va fundar  l'associació Taller 131 amb la seva filla, Carla Fajardo, per exposar-hi l'obra d'artistes de diferents disciplines. Paral·lelament a la seva activitat com a promotora cultural i artística, Curra també pintava, esculpia i treballava la ceràmica. De fet, el col·lectiu Aguafuerte havia començat a preparar una exposició de la seva obra a la sala de la Fundación Segundo y Santiago Montes de Valladolid. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia