Punt divers

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles serà l'escenari d'un documental dirigit per Pablo García

CATALUNYA CENTRAL

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles (Bages), el Clam, serà l'escenari d'un documental de Pablo García, director de 'Bolboreta, mariposa, papallona'. Concretament, es gravaran algunes escenes durant la projecció del film 'Super size me' de Morgan Spurlock, que tindrà lloc el 27 d'abril en una de les sessions que el festival dedica cada any a les escoles. El documental portarà per títol 'Mura, un poble de cine' i es gravarà entre Mura i Navarcles fins al maig. Des de la productora del treball, Doblebanda producciones, han explicat que el relat del documental finalitzarà al certamen de Navarcles.

García té una estreta relació amb dos nens de Mura que ja van participar en l'anterior film del director 'Bolboreta, mariposa, papallona'. Des del Clam han explicat que el director vol aprofitar la tranquil·litat dels pobles de Mura i Talamanca per reflexionar sobre l'evolució de l'audiovisual i sobre com aquest pot influir en l'entorn. El dos nens seran el fil conductor per fer un viatge cinematogràfic pels carrers i amb els habitants de Mura. El documental s'inclou en la iniciativa 'Cinema en curs', un projecte que insereix el món del cinema als instituts públics de Catalunya de la mà de persones relacionades amb el món del cinema, com Pablo García. D'aquesta manera, al llarg d'un curs, els alumnes es familiaritzen amb el món del cinema i fan pràctiques creatives. En el treball hi participen nens de Mura, de Calders i de Monistrol de Calders, així com també de Galícia, ja que el documental mostra la vida quotidiana dels habitants d'un poble gallec al costat del joc infantil. Aquest nou treball té el suport econòmic de Televisió de Catalunya, que té previst projectar el film abans que acabi aquest any.  


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.