Punt divers

L'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes es farà al 2009 en base al projecte aprovat el 2004

ALT PIRINEU I ARAN

Durant el transcurs d'una reunió del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes s'ha tractat l'ampliació de la zona protegida del Parc Nacional. Tant la directora general de Medi Natural, Núria Nuenaventura com el president del Parc, Joaquim Llach, han coincidit a dir que l'any 2009 serà l'any de l'esperada ampliació per part del territori i reiteradament anunciada per part de l'administració. Llach ha dit que ha de ser una ampliació consensuada i ha recordat un projecte d'ampliació aprovat l'any 2004 pel Patronat del Parc que mai es va arribar a aprovar per part de l'administració. Llach ha dit que es recuperarà aquest projecte i es treballarà conjuntament amb un estudi elaborat per Medi Ambient.

Núria Buenaventura ha explicat que des del Govern es busca per l'ampliació; consens, que sigui operatiu i que sigui realista i permeti posicionar-lo dins del territori de l'estat espanyol.

Durant la reunió del Patronat del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'ha informat que el Ministeri de Medi Ambient i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord per signar el conveni de finançament del Parc. Núria Buenaventura ha dit que aquests acord farà que des del Ministeri s'aporti una quantitat superior al milió d'euros i es posicioni el Parc Nacional a l'altura de d'altres parcs existents.

També s'ha aprofitat per presentar el projecte del Pla Estratègic del Parc. Un dels aspectes que recull es el poc coneixement que tenen els habitants de les zones d'influència del Parc d'aquest espai protegit i la necessitat de fer polítiques per donar-lo més a conèixer al propi territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.