Punt divers

ICV demana línies d'ajuts per la reparació dels teulats malmesos per la pedregada que va afectar la Vall Fosca

El diputat d'ICV-EUiA, Francesc Pané, ha tramès una carta als consellers de Governació, Política Territorial i Medi Ambient, suggerint-los la necessitat que el Govern habiliti línies d'ajuts per la reparació dels teulats malmesos per la calamarsada del passat 1 de setembre que va afectar diverses localitats de la Vall Fosca. Pané proposa que aquests ajuts s'adrecin especialment a aquells veïns residents que tinguin interès a substituir els materials d'uralita amb què són cobertes la majoria de les cases, corrals i patis, per teules de ceràmica o bé per pissarra. El diputat ecosocialista ha exposat la seva iniciativa en la visita que ha fet als pobles afectats.

Pané creu que aquesta és una 'oportunitat' per aconseguir un canvi en les estructures dels teulats dels habitatges i que aquest s'integri en el paisatge de la Vall Fosca, 'un dels principals actius del territori per al seu creixement econòmic'. Així mateix, el diputat ecosocialista ha elaborat una proposta de resolució perquè sigui debatuda en Ple del Parlament sobre política general que ha de celebrar-se a finals de setembre. En la proposta, Pané insta el Govern a considerar els ajuts públics als territoris afectats pels focs, les tempestes de vent i la calamarsa d'aquest estiu. ICV pretén aprovar la iniciativa amb el suport de tots els grups del Govern.En total els pobles del Pallars Jussà afectats per la forta pedregada són vuit. Els més perjudicats són Aguiró amb 3.612 metres quadrats de teulats afectats, Mont-ros amb 3.807 metres quadrats, Pobellà amb 1.964, Paüls amb 1.869, Oveix amb 2.466 euros i Astell amb 948 euros. La calamarsa va afectar uns 130 habitatges i 19 granges.Pel que fa a les característiques dels teulats danyats, 14.000 metres quadrats són de pissarra, 2.600 metres quadrats de teula i 14.000 metres quadrats, d'uralita.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.