Punt divers

Suspesa temporalment pel mal temps la recerca dels dos excursionistes francesos desapareguts a Aigüertostes

La recerca dels dos excursionistes francesos desapareguts a Aigüestortes que s'havia de reprendre aquest dimecres s'ha suspès temporalment pel mal temps. Durant la nit ha nevat i hi ha núvols baixos a la zona. El Cos de Bombers de la Generalitat resten a la espera que el temps millori per reprendre la recerca. Es tracta d'un home i una dona de nacionalitat francesa que aquest dilluns van sortir del refugi Ventosa Calbell i es dirigien al refugi Estany Llonch. Va ser justament el guarda d'aquest darrer refugi que va alertar que no havien arribat. Ahir dimarts l'helicòpter dels Bombers va rastrejar la zona però no va veure ningú. Al migdia es va suspendre la recerca per culpa del mal temps.

Segons sembla la parella estava portant a terme la coneguda ruda dels Carros de Foc que recórre tots els refugis del Parc d'Aigüestortes. Van sortir dilluns al matí del refugi de Ventosa i Calvell, situat a 2.220 metres, amb intenció de passar la nit de dilluns a dimarts al refugi de l'Estany Llonch.D'altra banda, els Mossos i la Germanderia francesa van obrir ahir dimarts una investigació per poder contactar amb els senderistes. Tal com va explicar a l'ACN el cap de la Divisió de Grups Orientatius Especials dels Bombers, Sebastià Massegué, els dos excursionistes podrien haver tornat al seu país o canviar de ruta sense avisar. Segons Massegué, no es va trobar cap vehicle als pàrquings de la zona que coincidís amb el seu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.