Punt divers

Tremosa denuncia que el PP utilitza Catalunya i el català per interessos electorals

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha criticat durament aquest diumenge des de Banyoles l'anunci pagat del Partit Popular en contra de la Llei d'educació catalana que aquest diumenge apareix en alguns mitjans i acusa els populars d''utilizar Catalunya pels seus interessos electorals'. Ramon Tremosa ha assegurat que 'd'un problema inexistent a Catalunya en fa bandera electoral per treure'n rèdit a Espanya'. En aquesta mateixa línia, el candidat de CiU també ha lamentat el decret del govern espanyol pel que fa a la tercera hora de castellà a les escoles i n'ha demanat la retirada.

Tremosa ha assegurat que si es presenta com a candidat europeu per CiU és també perquè no es 'resigna' a la 'pervivència del model lingüístic amb què l'estat espanyol es presenta internacionalment'. Segons ell, socialistes i populars 'fa la sensació que volen el que Franco pretenia, que el català estigui mort, i no m'hi puc resignar. No em resigno a que la meva llengua no existeixi en els mapes'.Tremosa ha defensat el respecte multilingüístic a Europa i ha citat el gaèlic com a exemple. 'El gaèlic, amb 30 mil parlants, és idioma oficial a Irlanda, a Europa i llengua d'ús', ha dit.Citant Brenan, el candidat de CiU ha afirmat que 'la nació és un referèndum diari i per això, si Catalunya és una nació, el 7 de juny tindrem l'oportunitat de demostrar-ho una vegada més' perquè, ha afegit, 'podem barrar el pas als qui ataquen el nostre país i la nostra llengua'.Corredor mediterraniEl candidat de CiU a les eleccions europees ha destacat en una conferència aquest migdia a Banyoles el potencial de Catalunya per ser la millor porta d'Europa. Ramon Tremosa ha insistit especialment en la necessitat que es prioritzi la construcció del corredor ferroviari de mercaderies del Mediterrani per 'potenciar encara més la capacitat logística de Catalunya'. L'economista i professor ha assegurat que 'si es vol configurar correctament l'onzena megaregió d'Europa, la que conforma l'eix València-Barcelona-Marsella-Lió, és imprescindible articular unes infraestructures molt potents i competitives, sobretot en el seu vessant ferroviari'.Per això el candidat ha defensat la necessitat que 'aquells que ens ho creiem de veritat tinguem una excel·lent representació a Europa' perquè 'la implicació de la Unió Europea en la determinació d'aquest corredor com a prioritari és la que pot permetre el seu impuls quan abans millor'. Tremosa ha denunciat 'deixadesa' i 'manca d'interès' del govern espanyol en el projecte. 'Si cregués en el corredor mediterrani, la línia d'ample europeu entre Alacant i la Catalunya nord ja estaria feta', ha dit. El candidat de CiU ha assegurat que la línia d'ample internacional a Portbou permetria 'treure de la Jonquera deu mil camions'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.