Política

Tremosa apel·la al vot útil catalanista

El candidat de CiU a l'Eurocambra ha recordat que s'integrarà al Grup Liberal-Demòcrata del Parlament Europeu, que compta amb "més de 100 diputats"

El candidat de CiU a l'Eurocambra, Ramon Tremosa, ha apel·lat al vot útil catalanista per defensar "directament i no subordinadament" els interessos catalans i per trencar la polarització electoral entre PP i PSOE.

A l'acte d'inici de campanya de CiU, davant de prop d'un miler de persones al pavelló Illa Diagonal de Barcelona, Tremosa s'ha compromès a defensar els "interessos locals" de Catalunya, ja sigui en matèria econòmica o en temes com l'oficialitat del català, i ha negat que el vot a CiU a les europees sigui "marginal".

Per posar en valor la seva candidatura, Tremosa ha recordat que s'integrarà al Grup Liberal-Demòcrata del Parlament Europeu, que compta amb "més de 100 diputats", és el tercer grup de la cambra i "moltes vegades decanta votacions".

Tremosa ha reptat a més la candidata del PSC Maria Badia que exigeixi al govern del PSOE que retiri el decret per la tercera hora de castellà, un decret que José María Aznar "mai" no va gosar aprovar.

Envoltat per la plana major de CiU -Artur Mas, Josep Antoni Duran i Lleida, a més del candidat d'Unió a les europees, Salvador Sedó-, a les dotze de la nit Tremosa ha escrit sobre pantalla tàctil el seu eslògan de campanya: "Ara Catalunya. Ara CiU".

Mas ha destacat que votar CiU és la "garantia" per visualitzar que "Catalunya existeix", davant del mapa bipolaritzat a la resta d'Espanya: "El risc en aquestes eleccions és que amb la guerra sense quarter entre PP i PSOE, que a vegades acaba en abraçades, acabi fent pols l'existència de Catalunya".

Després de demanar a CiU "allunyar-se de la campanya de la bronca, l'insult i els cops de puny" dels socialistes, el president de CiU ha avisat que engreixant PP i PSOE el 7 de juny "només s'aconseguirà esborrar del mapa Catalunya i la catalanitat".

Sondejos favorables

Davant d'un auditori ple de banderes independentistes, Mas ha volgut fer referència als sondejos favorables a CiU de cara a les pròximes eleccions catalanes, i ha proclamat que el canvi a Catalunya "està en marxa i no el podrà aturar ningú", encara que ha demanat als seus "modèstia" i "no abaixar la guàrdia" perquè "encara no hi ha res guanyat".

Duran també ha subratllat que, encara que les europees "no són unes primàries" de les pròximes catalanes, "reforçar" ara CiU servirà per "reforçar" Mas davant els comicis del 2010.

El líder d'Unió ha ressaltat la proximitat entre les propostes europees de PP i PSOE, dos partits que "han fet pinya com un sol home" a Madrid a l'hora de votar resolucions contràries als interessos de Catalunya: "Al PSOE no li fa por la dreta del PP".

Després d'afirmar que socialistes i populars "són iguals a l'hora de retallar les legítimes aspiracions" de Catalunya, ha vaticinat una campanya electoral "bruta" i ha demanat "no deixar en mans de partits espanyols la representació de Catalunya a Europa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
àsia

Putin i Xi estrenyen la seva “associació estratègica”

barcelona
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona
política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona

Mort per extenuació a Gaza

Barcelona
Marcel Comas
Cap de l’oposició a Montmeló (Canviem Montmeló)

“S’ha de poder fer més en salut, educació i habitatge”

Montmeló
Cristina Capó
Alcaldessa de Santa Pau (Units per Santa Pau-AM)

“Volem que el castell torni a ser el cor de Santa Pau”

Santa Pau