Política

Tremosa critica els anti-Bolonya i defensa l'entrada de capital privat a la universitat

El candidat de CiU a les eleccions europees assegura que cal fer una universitat més competitiva

El candidat de CiU a les eleccions europees, Ramon Tremosa, ha criticat aquest dijous els estudiants anti-Bolonya i ha defensat l'entrada de "capital privat" a la universitat pública per millorar la seva competitivitat.

En un esmorzar-col·loqui organitzat pel Fòrum Europa, Tremosa ha lamentat la "barrera ideològica" que hi ha a Catalunya respecte al pla Bolonya: "Catalunya és especialment hostil a les necessitats de competitivitat que el segle XXI exigeix a la universitat".

Segons Tremosa, "una petita minoria molt activa i radicalitzada, molt potenciada pels mitjans públics de comunicació, i per tant encoratjada, intenta frenar el progrés de les universitats catalanes", en al·lusió als estudiants anti-Bolonya.

"S'oposen que el vincle entre universitat i empresa, que aquí està subdesenvolupat, s'iguali al d'altres països europeus", ha denunciat Tremosa, professor titular de Teoria Econòmica a la Universitat de Barcelona.

Després de ser presentat pel portaveu adjunt de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre, que ha substituït a última hora Josep Antoni Duran i Lleida com a presentador de Tremosa, el candidat europeu de CiU ha defensat l'entrada de "capital privat" a la universitat pública.

"La meva universitat té un deute de cent milions d'euros generats en 15 anys. Sense l'entrada de capital privat, no ens en sortirem", ha alertat.

Tremosa ha advertit que el capital privat, "quan entra, exigeix eficiència i competència", cosa que "pot molestar l'statu quo actual" en el sector universitari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.