Punt divers

CiU denuncia la 'gran retallada' d'inversió de la Generalitat al Camp de Tarragona

La Generalitat invertirà l'any que ve 152 milions d'euros al Camp de Tarragona, una xifra que segons CiU converteix les comarques tarragonines en un dels territoris 'més castigats' de Catalunya. Tot i que respecte a l'any 2009 les partides destinades al Camp de Tarragona augmenten lleugerament, el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha destacat que en els darrers set anys, el Govern ha 'desinvertit' 756 milions d'euros en aquest territori. En aquest sentit, Pujol ha criticat que la majoria de la inversió es destina a l'àmbit metropolità 'deixant en segon pla la resta de territoris'. 'Esperem que aquest sigui l'últim pressupost que faci el tripartit', ha sentenciat Pujol.

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, ha subratllat que l'any vinent el Camp de Tarragona només rebrà el 4,8% de la inversió total de la Generalitat. De fet, Pujol ha destacat que l'any 2003, moment en què el tripartit va entrar al Govern, el pressupost va ser de 17.000 milions d'euros i el Camp de Tarragona en va rebre 158'9. En canvi, el portaveu de CiU al Parlament ha afirmat que el pressupost per l'any vinent és de 39.000 milions d'euros i que el Camp de Tarragona en rebrà 152'4. 'Tot i que el pressupost s'ha doblat moltes comarques tarragonines veuran com els ingressos provinents de la Generalitat es reduiran a la meritat', ha manifestat Pujol.El portaveu de CiU al Parlament ha assenyalat algunes de les comarques Tarragonines en les que l'any vinent es reduirà notablement la inversió del Govern, com ara l'Alt i el Baix Camp i el Baix Penedès. Es per això que els nacionalistes presentaran prop de 200 esmenes per millorar els pressupostos de la Generalitat pel que fa a la inversió destinada al Camp de Tarragona.En aquest sentit, el diputat de CiU al Parlament, Carles Pellicer, ha nombrat algunes de les demandes que contenen les esmenes, com ara l'augment de la inversió per a l'ampliació del CAP del les Borges del Camp (Baix Camp), per la desenvolupament del Parc Natural de les Muntanyes de Prades (Baix Camp), el Museu Casteller de Valls i la implantació de la façana marítima a Tarragona, entre d'altres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.