Punt divers

L'escriptor Quim Monzó, el pastisser Oriol Balaguer i el periodista Carlos Pérez de Rozas premi Xicoia d'Or 2009

L'Associació gastronòmica La Xicoia entregarà el proper dia 10 el premi La Xicoia d'Or a les personalitats i productes destacats durant el 2009. Es tracta del màxim guardó que concedeixen els cuiners del Pallars anualment. A l'escriptor Quim Monzó li han concedit la Xicoia d'Or com a millor gastrònom donat que es tracta d'un gran defensor de la cuina tradicional, principi que defensa l'Associació La Xicoia, mantenir la cuina tradicional pallaresa sense renunciar a la innovació. La raó de ser de La Xicoia és mantenir la cuina tradicional pallaresa. El periodista Carlos Pérez de Rozas, el pastisser Oriol Balaguer, la formatgeria la Peça d'Altron i el restaurador Cinto Gabriel són altres dels premiats.

La sisena edició del Sopar de la Xicoia d'Or, sopar que celebra l'Associació Gastronòmica La Xicoia com a acte de cloenda del Ral·li Gastronòmic i per reconèixer la labor de diferents persones en relació a la cuina, és celebrarà el proper dia 10 a l'Hotel Pessets de Sort. Ramon Aytés, membre de l'Associació, explica que la Xicoia d'Or al millor gastrònom del 2009 l'entregaran a l'escriptor Quim Monzó pel sentiment que té en vers la gastronomia i per la seva defensa de la cuina tradicional, aspecte que l'associació de cuiners i restauradors del Pallars Sobirà vol mantenir. Aytés diu que lluiten per conservar la cuina de sempre aspecte que no implica una renúncia a la innovació. El periodista Carlos Pérez de Rozas rebrà la Xicoia d'Or com a millor ambaixador del Pallars i de la seva cuina fora de la comarca. El cuiner i pastisser de gran renom, Oriol Balaguer rebrà el guardó com a millor pastisser del 2009. Altres reconeixements que l'Associació farà durant el sopar se'ls enduran el Cinto Gabriel de l'Hotel Cardós de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) per la seva llarga trajectòria professional. Amb aquest guardó l'Associació vol fer un reconeixement a la labor que han fet la gent de la comarca durant anys en pro de la cuina i la gastronomia pallaresa. Pel que fa al guardó del millor producte de l'any se'l endurà la formatgeria La Peça d'Altron.Previ a l'entrega de guardons l'Associació La Xicoia oferirà un sopar amb els productes de la comarca com a protagonistes. Els més de 150 comensals podran degustar amanida de xicoies i carreretes amb confit de porc senglar, pernil amb formatge, crema de moixernons amb bunyols i carxofes, arròs amb ceps i tripa de bacallà, cruixent d'ovella xisqueta amb formatge, bombo de xocolata i pastís. Entre els assistents hi haurà l'actor Carles Canut, padrí de l'Associació i el conseller de Governació, Jordi Ausàs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.