Punt divers

La nova depuradora de l'Aleixar estarà en funcionament al febrer del 2011

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat recentment les obres que milloraran el sanejament de l'Aleixar (Baix Camp) amb la construcció d'una depuradora de tipus convencional amb tractament biològic de fangs activats d'aeració prolongada. Per aquesta nova depuradora s'invertiran prop de 820.000 euros en els treballs que, a més, també comportaran la construcció de prop de 900 metres de xarxa de col·lectors. El termini aproximat d'aquests treballs és de 8 mesos. La depuradora tindrà una capacitat de tractament de 360 metres cúbics al dia, l'equivalent a una població de 1.440 habitants.

L'aigua sanejada possibilitarà una reutilització indirecta o no planificada que contribuirà a mantenir el cabal ecològic de la riera de la Mussara -conca de les Rieres Meridionals- i l'aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials aigües avall. El programa de sanejament d'aigües residuals urbanes 2005 (PSARU 2005) té l'objectiu de completar i millorar el sanejament de tota la població catalana. Amb aquesta ja són 374 les depuradores que estan en funcionament i que donen servei a més de 500 municipis, cosa que suposa assegurar el sanejament del 95% de la població catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.