Punt divers

El comitè d'Iberpotash de Sallent segueix tancat perquè considera que l'ERO és un 'atracament a mà armada'

El comitè d'Iberpotash de les mines de Sallent (Bages) segueix tancat a les instal·lacions del centre a l'espera de poder reunir-se amb la direcció de l'empresa. El comitè considera que la resolució de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal, dictada per Inspecció de Treball, és un 'atracament a mà armada' als interessos econòmics dels treballadors. Lluís Lupión, president del comitè d'Iberpotash de Sallent, recorda que l'empresa no ha de garantir cap complement a la prestació per atur, la qual cosa 'ens porta a quatre mesos d'atur pur i dur'. El comitè ja ha convocat una vaga per dilluns de la setmana que ve i no descarta noves mobilitzacions per pressionar l'empresa.

'Estarem tancats fins que la direcció ens truqui, ens puguem reunir i ens doni una sol·lució', ha explicat a l'ACN Lluís Lupión, president del comitè d'Iberpotash de Sallent, a l'entrada principal de les instal·lacions de Sallent (Bages).Amb cara d'haver dormit poc els delegats dels sindicats amb representació al centre de Sallent, CCOO, CGT, UGT i la USOC, han mostrat la seva total 'disconformitat' amb la resolució dictada per Inspecció de Treball, divendres passat, que autoritza l'empresa a suspendre per un màxim de 120 dies (4 mesos) els contractes de treball dels afectats dels centres de Sallent i Súria (Bages).El comitè de Sallent es queixa que la resolució els porta a un 'atur pur i dur, sense cap complement' quan l'última oferta de l'empresa era de complementar fins a garantir el 75% del salari brut anual del treballador fins a un màxim de 2.400 euros, ha explicat Lupión.  A més, segons el comitè, un altre aspecte negatiu és que en la resolució final no es parla del pla industrial 'que considerem fonamental per la continuïtat de l'activitat'.L'ERO temporal afectarà gairebé la totalitat de la plantilla dels centres de Sallent i de Súria, un total de 790 treballadors. La resolució de l'expedient va arribar, divendres passat, després que es trenquessin les negociacions amb els comitès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.