Successos

ROBATORIS A DOJO

Vuit detinguts per haver robat coure a deu empreses

Els Mossos els consideren una banda especialitzada i els acusen de robatoris a indústries de tot Catalunya

Els agents també els imputen sostraccions en bars, d'on forçaven les màquines escurabutxaques

Els Mossos d'Esquadra de la regió policial central, amb seu a Manresa, han detingut vuit persones acusades de robatoris de coure a empreses de tot Catalunya. Els lladres actuaven de matinada, i també se'ls relaciona amb robatoris en bars, on rebentaven les màquines escurabutxaques per sostreure'n la recaptació.

Tots els robatoris s'han efectuat els últims quatre mesos. Una de les empreses afectades pels robatoris és la gironina Trace Logistics Interpool Ibérica, situada al polígon industrial Puigtió, de Maçanet de la Selva. Els lladres hi van robar coure. En una segona ocasió, els lladres van tornar al lloc, i llavors van sostreure el cable d'un transformador elèctric proper a l'empresa, i que subministra electricitat a la zona. La resta d'empreses afectades són dels municipis de Torroella de Baix, Navarcles i Sant Vicenç de Castellet (Bages), Parets del Vallès (Vallès Oriental), Abrera i Esparreguera (Baix Llobregat), i Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Tot i que les actuacions se centraven en el robatori de coure, a Sant Vicenç de Castellet van actuar també en una subestació d'Endesa, que subministrava a la zona. Les detencions s'han fet a Badalona, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. El cap del grup ha ingressat a la presó després de passar a disposició judicial, la resta estan en llibertat, alguns amb càrrecs.

‘Modus operandi'

En la seva investigació, els Mossos han detectat que els lladres actuaven de matinada i amb el mateix modus operandi. Un membre del grup els traslladava en cotxe fins a prop de l'objectiu, i passaven hores amagats. A Maçanet de la Selva, els lladres van passar la nit a 200 metres de l'empresa, on van dormir i menjar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.