Successos

successos

Desarticulen una banda de traficants de cocaïna al Tarragonès i al Baix Camp

La investigació policial va començar després que s'interceptessin estupefaents en un petrolier, a Tarragona

Han estat detinguts deu integrants de la xarxa

Una operació conjunta de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil ha permès la detenció de deu integrants d'una xarxa de traficants que estava instaurada a Cambrils, a Vinyols i els Arcs i a Salou, i que es dedicava principalment a l'elaboració, al tractament i a la distribució de cocaïna. L'actuació policial, anomenada Granota, va arrencar l'octubre d'aquest any, després que els agents inspeccionessin un petrolier que estava atracat al port de Tarragona, on van localitzar 510 quilos de cocaïna. A partir d'aquí, les investigacions es van centrar primer en el nucli dur de l'organització, que s'encarregava de l'adulteració de les substàncies, la distribució i el blanqueig de capital. Els efectius, posteriorment, van realitzar el seguiment dels membres dels esglaons inferiors, els quals venien la droga a petita escala als consumidors habituals en diferents localitats de la demarcació de Tarragona. A Cambrils, a més, es va interceptar un domicili que era usat com a laboratori per tractar la droga: un pis on no residia ningú, però a què tots els còmplices tenien accés.

Els investigadors també van aconseguir saber que un dels membres del grup viatjaria des de València per realitzar gestions relacionades amb les activitats il·lícites i es va elaborar un dispositiu conjunt entorn dels domicilis dels sospitosos i del laboratori. Fruit d'això, es va procedir a la detenció dels principals responsables, i es van practicar escorcolls a Cambrils i a Vinyols i els Arcs; i, uns dies més tard, van ser arrestats la resta d'implicats en immobles de Salou.

40 mòbils decomissats

En total, s'han confiscat 11,5 quilos de cocaïna, 1,5 quilos de marihuana, diverses ampolles que contenien substància líquida per tallar la droga, sis premses, una bàscula de precisió, un gat hidràulic, sis làmpades de calor, un revòlver del calibre 38, uns 36.000 euros en metàl·lic, una màquina comptadora de bitllets, abundant documentació relacionada amb les activitats il·lícites, cinc turismes, una furgoneta, dues motos, electrodomèstics, cinc ordinadors portàtils i uns 40 telèfons mòbils.

L'organització tenia capacitat per distribuir entre 40 i 60 quilos de cocaïna mensualment. Els arrestats, així com les substàncies estupefaents i els efectes comissats, es van posar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, que va decretar l'ingrés provisional a la presó de tots els membres. L'operació policial, però, està oberta i no es descarta que hi hagi més detencions.

60
quilos
de cocaïna eren els que els membres de la xarxa tenien la capacitat de vendre en només un mes.
36.000
euros
són els que la policia ha decomissat a l'organització, procedents de la venda de substàncies estupefaents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.