Successos

assassinats d'olot

Els pares de Vila no entenen què li va passar al seu “fill modèlic”

Psicòlegs forenses examinen al pare i la mare de l'assassí de La Caritat per aportar més dades sobre l'estat mental de l'infermer auxiliar

En paraules del seu advocat, a Vila “li costa entendre” que hagi matat ancians

A Ramon Vila i a Encarnació Dilmé els costa entendre que li va passar al seu fill, Joan Vila Dilmé, quan va assassinar onze ancians del geriàtric de La Caritat d'Olot. A grans trets, això és el que van confessar el pare i la mare de l'assassí en sèrie al grup de psicòlegs forenses que ahir els van examinar als jutjats d'Olot. L'objectiu de la xarrada és complementar l'informe sobre l'estat de salut mental que s'està redactant sobre Joan Vila i poder així encaixar com si es tractés un trencaclosques la personalitat del zelador.

Als pares se'ls va preguntar sobre la infància de Vila, com va passar la seva adolescència i el moment que va abandonar la casa familiar del carrer Pau Casals de Castellfollit de la Roca. Aquests detalls sobre la seva vida privada poden aportar prou detalls per aclarir què li va passar pel cap a Joan Vila per cometre els onze assassinats confessos.

Estan desbordats

L'advocat de Joan Vila, Carles Monguilod, va assegurar ahir a les portes del jutjat d'Olot que els pares continuen defensant que és un “fill modèlic” i que no s'expliquen com va arribar a cometre els assassinats. Vila tenia una relació estreta amb els pares, ja que vivia amb ells. No obstant això, en cap moment els havia explicat com van evolucionar els fets. “Fins que es va destapar tot, en Joan no havia tingut mai cap comportament delictiu ni havia fet cap acte que fes pensar que podia sortir una cosa així”, va reflexionar Monguilod. L'advocat de Vila explica que els pares, que visiten setmanalment el seu fill a la presó de Can Brians i el tracte no ha canviat des dels fets, estan “desbordats” pels fets i que encara ara no s'expliquen com han pogut arribar a aquesta situació.

Voluntat d'ajudar

Els pares de Joan Vila han comparegut davant d'un equip de forenses, format per psicòlegs i psiquiatres procedents de l'Institut de Medecina Legal de Barcelona. Aquest tipus d'entrevistes s'acostumen a fer a aquest institut, però tractant-se de dues persones grans s'ha optat per traslladar els professionals al jutjat d'Olot. L'entrevista ha transcorregut sense la presència del jutge ni les parts (defensa i acusacions) i ha durat més de dues hores.

L'advocat Carles Monguilod també va assegurar que els pares de Vila hi anaven “amb voluntat d'ajudar i col·laborar amb la justícia”, i també va sentenciar que parlar amb els pares de l'acusat “és imprescindible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.