Successos

ASSASSINAT A GIRONA

Detenen a la vall del Llémena l'autor dels trets a Casa Pepe

Els Mossos han arrestat vuit persones vinculades amb la colla del Pont Major enemistada amb la de Germans Sàbat

L'homicida, que diu que no va tirar a matar, va dur els Mossos fins on amagava el rifle

Ja són vuit els detinguts en relació amb l'homicidi del jove de Germans Sàbat José Agustín González Pérez, que dilluns a la nit va rebre un tret mentre era amb una colla a la terrassa del bar Casa Pepe. Entre els detinguts hi ha l'home que els testimonis van assenyalar com l'autor material dels trets: Jesús Moynelo Díaz, de 36 anys i veí de Girona però originari dels Estats Units i nascut a Nova Jersey. Moynelo és el company de Bárbara Gómez Benavente, de 41 anys (també detinguda), que és la mare de dos dels nois del Pont Major (els germans Antonio, Nini, i Iván Jurado Gómez) que mantenien un conflicte des de feia temps amb la colla de Germans Sàbat i que ahir també van ser detinguts. Moynelo, que té nombrosos antecedents per delictes de robatori amb violència i tràfic de droga que va acumular quan vivia a Astúries, va ser detingut a Sant Esteve de Llémena juntament amb Bárbara Gómez (que té diversos antecedents i el 1992 va ser jutjada i absolta per un intent d'homicidi) i el seu fill Antonio Jurado. Tots tres s'havien anat a refugiar en una casa de la urbanització Can Carreras propietat del germà de Bárbara. Segons la seva versió, van anar a peu des de Germans Sàbat fins a Sant Esteve de Llémena i ahir, després de contemplar la possibilitat de fugir a l'estranger, van decidir trucar a un mosso conegut de Bárbara per donar la seva situació i entregar-se. Els Mossos els van detenir al migdia a la casa i els van traslladar a la comissaria. Més tard van detenir Iván Jurado a Girona, quan tornava de treballar. Després de declarar a la comissaria, els Mossos, el fiscal i la secretària del jutjat número 1 d'Olot van fer un escorcoll a l'habitatge de Sant Esteve. Allà, Jesús Moynelo, va conduir els investigadors fins a unes bardisses properes a la casa, on hi havia amagat el rifle que dilluns va disparar davant del bar Casa Pepe i amb el qual va matar José Agustín González Pérez. Moynelo, però, assegura que no va disparar amb la intenció de matar, sinó que els trets els dirigia a l'aire només amb la intenció d'espantar el grup que hi havia a la terrassa. El rifle trobat a Sant Esteve va ser comissat pel jutjat, però fins ahir no se n'havia aclarit la procedència. El que és clar, però, és que ni Moynelo ni cap dels altres detinguts no tenen permís d'armes ni cap arma registrada legalment a nom seu.

A banda d'aquest grup familiar, la resta dels detinguts són: Sara Martín Recio, de 21 anys i veïna de Salt; Jordi Bofill Mir, de 24 anys i veí de Sarrià de Ter; Maria del Mar Rodríguez Pizarro, de 22 anys i veïna de Girona, i Francisco Ismael Mohamed Gómez, de 19 anys i també veí de Girona. Els Mossos van interrogar entre dimarts i ahir els detinguts per intentar desxifrar el seu grau d'implicació en els fets. Tot i que en principi se suposa que tots els implicats van anar a l'escenari del crim, alguns, segons els testimonis que eren a Casa Pepe, no van arribar a baixar del cotxe. D'altres van intervenir destrossant a cops de pal i amb eines el cotxe de la víctima, i només Moynelo va empunyar l'arma de cacera i va disparar almenys tres trets. Una de les bales va impactar al cap de José Agustín González, que va morir a l'acte. Els funerals per la víctima se celebraran avui a les cinc de la tarda a la parròquia de Germans Sàbat, un barri que va ser l'escenari de l'assassinat d'un dels seus veïns precisament quan es feien els preparatius per a la festa major. José Agustín González tenia 25 anys, treballava a Marbres Balliu i acabava de comprar-se un habitatge amb la seva xicota. Quan li van disparar estava celebrant l'aniversari del seu germà. L'enemistat que ell i la seva colla mantenien amb la del Pont Major va ser el detonant del crim.

Amenaces dels de Germans Sàbat als del Pont Major

Dilluns, José Agustín González i la seva colla de Germans Sàbat van irrompre al Pont Major amb un parell de cotxes, van estacionar-los davant de la casa dels germans Jurado i els van increpar i amenaçar amb dues pistoles i una escopeta. És el que assegura l'àvia dels germans Jurado i mare de Bárbara Gómez, que a més diu que la colla de Germans Sàbat buscava el seu nét Nini, que no hi era, per matar-lo. L'àvia, que no justifica la mort del noi, alerta, però, que a casa seva tenien por i que de la mateixa manera que va morir un noi a Germans Sàbat podia haver mort algú al Pont Major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.