Successos

trànsit

Tres dies de dol per la mort dels quatre nois de Sant Hilari

Els forenses hauran de recórrer a proves dentals o d'ADN per poder fer la identificació formal dels cossos

Els quatre joves van morir calcinats quan el cotxe en què viatjaven va xocar amb un mur

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha decretat tres dies de dol oficial per la mort en accident de trànsit dissabte de quatre joves del municipi: Joel Lucena Vardolet, Albert Busquets i els germans Israel i Felipe Arvelo Mieses.

Els quatre nois viatjaven en l'Honda Civic, propietat de Busquets, que es va estavellar contra un mur en la recta de Sant Dalmai, dins del terme municipal de Vilobí d'Onyar, i es va incendiar sense que els quatre ocupants tinguessin cap possibilitat d'escapar-se.

Quan es va produir l'accident, els nois venien de fer un berenar a Salt, on un d'ells tenia un pis, i anaven cap a Sant Hilari perquè Israel Arvelo, que jugava a futbol amb l'equip de Sant Hilari, tenia un sopar amb els companys del club. La resta de l'equip, en veure que Arvelo no arribava van començar el sopar, perquè desconeixien el que havia passat. Va ser a mig sopar que es van assabentar de l'accident i del tràgic final dels quatre joves i llavors van decidir anul·lar la festa que s'havia de celebrar més tard.

Poc abans de l'accident, els nois havien penjat fotos a Facebook de Felipe Arvelo sobre la seva trobada de la tarda. Una de les fotos estava feta amb el mòbil precisament mentre ja eren dins del cotxe.

L'accident va passar pels volts de les deu del vespre quan l'Honda Civic passava per la recta de Sant Dalmai en direcció cap a Santa Coloma i un altre cotxe que sortia de dins del poble es va incorporar a la carretera. El cotxe dels nois de Sant Hilari el va intentar avançar, però aleshores el conductor va perdre el control del cotxe, que va fer una ziga-zaga i es va anar a estavellar contra un mur d'una casa d'un metre d'alt aproximadament.

Difícil identificació

Els cossos dels quatre nois van quedar totalment calcinats, cosa que dificulta la identificació oficial de les víctimes. Els cossos van ser traslladats a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on ahir els forenses en van fer un primer examen. Avui tres forenses faran noves proves, però els especialistes estan en espera de si els familiars els poden aportar les fitxes dentals de cadascun dels joves, cosa que permetria fer una identificació relativament ràpida (en uns dies) dels cossos. En cas que no es disposi de la fórmula dental, els forenses hauran de fer proves d'ADN amb els familiars per poder certificar la identitat de cadascun i poder programar els funerals.

Ciclista ferit

Dissabte un ciclista va resultar ferit greument a Llagostera quan va ser atropellat per un vehicle. La víctima va ser trasllada a l'hospital Josep Trueta.

També dissabte un noi va morir i una noia es va fer ferides molt greus a causa d'un accident mentre circulaven en un quad a Monistrol de Calders, a la comarca del Bages.

LA DATA

16.06.12
Es va produir
l'accident que va causar la mort a quatre joves de Sant Hilari Sacalm.

LES XIFRES

3
dies de dol
oficial ha decretat l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm per la mort dels veïns de la població.
3
tres accidents
mortals hi ha hagut en el tram de la GI-533 on es va produir el sinistre mortal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.