Successos

Els lladres que van matar Jordi Comas encara campen lliures

L'assalt violent a Campllong s'ha perpetrat onze dies després de l'assassinat de Jordi Comas, el president de la FOEG, mort a mans d'uns lladres que el van assaltar a casa seva a Platja d'Aro. Els homicides de Comas no han estat detinguts i, en un principi, els Mossos treballen amb la hipòtesi que els lladres de Campllong, tres homes que actuaven amb la cara mig tapada, no són els mateixos que van matar Comas (tres encaputxats), tot i que les víctimes de Campllong afirmen que els va semblar que eren magribins i que la dona de Comas, supervivent de l'assalt, va relatar que li semblava que els lladres parlaven en àrab entre ells. Però la descripció física d'uns i altres no coincideix. En canvi, els investigadors estan convençuts que els lladres que van matar Comas el diumenge 18 de novembre són els mateixos que el van abordar al jardí de casa seva uns deu dies abans i que van acabar fugint després que es disparés l'alarma. En aquella ocasió, Comas només els va sentir dir una paraula, quan es va disparar l'alarma: “Vámonos”. Després que Comas denúncies els fets, els mossos van considerar l'habitatge de Comas com una prioritat a l'hora de patrullar i tenien instruccions de passar diversos cops al dia davant la casa situada a primera línia de mar. La mesura no va evitar que els lladres tornessin i que el segon cop el desenllaç fos fatal. I després de l'homicidi els mossos van muntar patrulles excepcionals al Platja d'Aro i els seus accessos, per si els lladres queien al sedàs dels controls i per evitar altres robatoris. Tot i la presència policial, quatre dies després del crim uns lladres van entrar en una casa propietat de la germana de Jordi Comas, Leonor, al camí vell de Calonge, i es van endur tots els objectes de valor que hi van trobar.

Ara per ara, els lladres homicides continuen essent uns desconeguts. Els Mossos no van trobar a la casa ni petjades ni empremtes (els assaltants duien guants) vàlides per a una identificació, i tampoc no s'ha trobat cap imatge útil amb el visionat de les nombroses cintes de càmeres de seguretat que es van recollir d'un ampli sector de Platja d'Aro. Queda la possibilitat que els laboratoris aïllin la cadena d'ADN d'un sospitós a través de les mostres que van agafar els forenses de les ungles de Comas, que va lluitar contra els atacants i els va esgarrapar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.