Successos

successos

Emmordassen i lliguen una dona de 72 anys a Girona

Els assaltants, que van saquejar la casa, van aconseguir que la propietària els obrís dient que duien flors i una panera nadalenca

Els lladres eren tres homes que es van tapar el rostre dins el domicili

Tres lladres van assaltar ahir la propietària d'una casa situada a la urbanització Puigvistós del barri de Montilivi de Girona. La van emmordassar, la van lligar de mans i peus amb cinta d'embalar i li van robar joies i diners. A tres quarts de dues de la tarda, els delinqüents van trucar al domicili de la víctima, al número 18 del carrer Sant Roc. Se sospita que feia una estona que estaven vigilant l'immoble per assegurar-se d'entrar-hi quan la dona estigués sola, ja que van picar al timbre just després que marxés el jardiner. Quan l'afectada, de 72 anys, va obrir, es va trobar dos homes que es van fer passar per missatgers. Duien a les mans una panera i un ram de flors: uns obsequis que van simular que li venien a entregar de part d'una companyia de Barcelona. Com que el marit de la víctima és empresari i per Nadal sol rebre paneres d'alguns clients o de proveïdors, la víctima en un principi no va sospitar. A banda, per fer més creïble que eren missatgers, també es van dirigir a ella pel seu nom de pila, que haurien llegit a la bústia. Abans de donar-li els regals, però, li van indicar que els havia de firmar un paper assegurant que l'hi havien lliurat i li van requerir que els mostrés el DNI per confirmar que era la persona que buscaven.

La dona es va girar per anar a buscar la seva documentació personal, que tenia a l'entrada. Va ser llavors quan els delinqüents es van posar un passamuntanyes i guants i van irrompre a l'interior. La van agafar pel coll, la van fer seure en una cadira, la van immobilitzar de mans i peus i mentre va durar l'assalt l'obligaven a mirar cap avall perquè els veiés com menys millor.

Quan els falsos missatgers, que parlaven amb accent sud-americà, estaven dins la casa, va entrar en escena el tercer còmplice, que s'havia quedat controlant a l'exterior. Com que el portal que dóna al carrer estava tancat, el lladre va trucar al timbre i els altres el van obrir. Va aparèixer amb diverses bosses, on van anar posant tot el que els va interessar. Mentre dos dels desconeguts es van encarregar de regirar l'habitatge, l'altre es va quedar en tot moment vigilant-la. L'apuntava amb un ganivet i la va amenaçar de tallar-li el coll si cridava. En el saqueig, van aconseguir obrir la caixa forta, van agafar les joies i els diners que contenia, i també en van arreplegar d'altres estances. La dona va advertir l'individu que la custodiava que estaven a punt d'arribar les seves filles i el seu marit. Ell li va ordenar que callés, la va emmordassar, però va alertar els altres del que li va dir la denunciant. Quan van fugir, es va poder deslligar i va trucar per telèfon a una filla seva, que al seu torn va comunicar el greu succés als Mossos d'Esquadra. Fins a la zona es van desplaçar els agents de la policia científica, que van dur a terme la inspecció ocular. També s'hi va adreçar un metge, que va atendre la dona, ja que la van lligar tan fort dels braços que fins i tot li va sortir una mica de sang.

Cunyats i veïns assaltats

Es dóna la circumstància que la casa del costat, on viu un matrimoni que són cunyats de la víctima del robatori violent d'ahir, va ser assaltada el 23 de gener de 2010. El saqueig de la propietat també va ser de dia. En aquella ocasió va ser un sol lladre, encaputxat, que va sorprendre el matrimoni quan feia la migdiada. Els va amenaçar amb dos ganivets, els va lligar, els va deixar tancats en una habitació i llavors, durant una bona estona, va escorcollar la finca i va robar el que li va fer peça: uns 2.800 euros i les joies que va trobar. Les víctimes, que tenen diversos negocis a la ciutat, van trigar aproximadament una hora a deslligar-se i van avisar els Mossos. Per aquest cas va ser detingut i empresonat Rubén Martín Casals, un veí de Blanes de 26 anys, a qui també van imputar un atracament perpetrat al bingo Catalunya del carrer Emili Grahit de Girona.

LA XIFRA

3
homes
van assaltar violentament ahir una veïna de Girona. El 2010 van robar els seus cunyats, que viuen al costat.

Avís per no caure en el mateix engany

La víctima d'ahir alerta la gent que no es deixi enredar per aquesta picaresca, ja que creu que per Nadal hi pot haver més lladres que es facin passar per missatgers amb l'excusa d'entregar un lot.

Els lladres violents no s'aturen per més controls que anunciïn

El cas d'ahir a la urbanització Puigvistós de Girona reafirma que els robatoris violents a habitatges són el pa de cada dia i que els lladres no es reprimeixen encara que els Mossos anunciessin, arran de l'assalt mortal a casa de Jordi Comas, que posaven controls arreu. Des de la mort de Comas, que hagin transcendit, hi ha hagut un assalt violent a un empresari de Roses i un altre en un domicili de Campllong, on van ruixar amb gasoil dues dones.

La gravetat del robatori d'una peça de convicció judicial

La desaparició del rellotge, molt valuós, del cadàver de Jordi Comas, tampoc s'ha aclarit. Fonts judicials consideren que el robatori és d'una especial gravetat, ja que es tracta d'una peça de convicció que estava sota custòdia judicial. El rellotge, que els assaltants que van matar l'empresari no van agafar, consta referenciat i retratat a l'acta d'aixecament de cadàver de la víctima, però ja no hi era quan el cos va arribar a la taula d'autòpsies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.