Successos

policial

Onada d'assalts a negocis i habitatges al Ripollès

Entre febrer i març els lladres van fer una vintena d'assalts a Camprodon, Sant Pau de Segúries, Campdevànol i Ribes de Freser

A Font-rubí i Planès hi ha hagut 10 robatoris aquesta setmana

Els cossos de policials i de seguretat estan en alerta pel fort increment de robatoris comesos en els darrers mesos al Ripollès. Segons les estadístiques que actualment tenen els Mossos d'Esquadra, entre finals de febrer i mitjans de març es van cometre 18 robatoris a Camprodon, Sant Pau de Segúries, Campdevànol i Ribes de Freser. Però aquesta xifra ha augmentat com a mínim fins a la trentena de casos en menys de dos mesos arran de la desena de robatoris que s'han comès aquesta mateixa setmana. Segons confirmaven fonts dels Mossos d'Esquadra al diari digital Elripollès.info, aquests últims dies s'han denunciat sis robatoris a la urbanització de Font-rubí –dos dels quals es van detectar divendres mateix– d'on es van endur diversos objectes com ara electrodomèstics o joies. A aquests casos se sumen quatre fets similars que s'han produït a Planès en segones residències. De moment, no es té coneixement que s'hagin produït detencions relacionades amb aquests fets, però s'està treballant amb la hipòtesi que es tracti de dos grups de lladres els que estiguin cometent els assalts.

De l'allau d'assalts coneguts en els darrers dos mesos, se sap que el dia 28 de febrer uns lladres van accedir a la seu de la mancomunitat de la vall de Camprodon, on van forçar una finestra per entrar-hi, i van remenar molt pel local, però no es van endur res rellevant. Aquella mateixa nit també van assaltar el restaurant Can Jan, on van trencar un vidre per accedir-hi i d'on es van endur la caixa registradora, i al bar del pavelló de Ribes de Freser. La mateixa matinada, a Campdevànol els lladres també van accedir al bar del camp de futbol i a les oficines del club esportiu, on van sostreure diners, ampolles de licor i una televisió. També van assaltar el club de tennis, on van robar eines.

Algunes detencions

Aquella mateixa setmana, uns lladres van robar a l'oficina de Correus de Sant Pau de Segúries i es van detectar cinc assalts en segones residències, d'on es van endur material electrònic i diners. A la urbanització de Font-rubí, a Camprodon, es comptabilitzen fins a tres robatoris en segones residències. Així mateix, el dia 23 de febrer a la matinada el Mossos d'Esquadra van detenir tres individus quan intentaven robar en un magatzem municipal de Ribes de Freser.

Quinze dies més tard, a mitjans del mes de març, es van cometre tres robatoris més al Ripollès, aquest cop a Camprodon. El dia 13 a la matinada els lladres van assaltar la carnisseria Cal Campaner, al carrer Isaac Albéniz, la botiga de menjar preparat Bo i fet, a la plaça de Santa Maria, i el bar Casal.

LA XIFRA

30
robatoris
acumulen en menys de dos mesos diversos municipis de la comarca del Ripollès.

Tornen a robar en més d'una desena de vehicles a Salt

L'Associació de Veïns de la Massana de Salt ja ha començat a repartir els cartells de la campanya d'informació i denúncia dels robatoris al barri. Segons un comunicat, la campanya ha tingut molta acceptació entre els comerciants i veïns que “de seguida han penjat els cartells als aparadors davant del problema seriós de delinqüència”. En aquest sentit, els veïns han denunciat que el cap de setmana passat van tornar a robar en més d'onze vehicles. A alguns d'aquests ciutadans ja els han robat el cotxe més de dues vegades i ara es troben que l'assegurança els posa problemes per renovar la pòlissa del seu vehicle, ja que consideren que viuen en una zona conflictiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.