Successos

L'assalt número 35: a Platja d'Aro i amb agressió sexual

Tres encaputxats irrompen en un xalet quan la mestressa i un amic sopaven, els amenacen amb ganivets i una escopeta i els lliguen

A més d'endur-se uns quatre-cents euros i algunes joies, van agredir sexualment la dona

L'assalt violent número 35 a les comarques gironines aquest any, a banda del robatori, va acabar amb una agressió sexual. Tres homes encaputxats i armats amb una escopeta i dues navalles van assaltar un xalet de Platja d'Aro propietat d'una dona francesa. Pels volts de les 9 del vespre, els tres assaltants van irrompre a la cada mentre la seva mestressa sopava amb un acompanyant, d'uns 60 anys. Els intrusos van amenaçar la parella amb navalles i una escopeta, els van lligar a les cadires i van començar a regirar tot l'interior de l'habitatge, a la recerca d'una caixa forta inexistent. Quan en van desistir van acabar fugint amb una petita suma de diners, 400 euros, algunes joies i altres objectes de valor. Però abans de marxar, els agressors van abusar sexualment de la dona mentre estava lligada. El xalet, a la part més alta de la urbanització Vilar d'Aro, té alarma, però com que la mestressa hi era, estava desconnectada.

Després de la marxa dels assaltants, la dona i l'acompanyant es van poder deslligar i van alertar la Policia Local, que va arribar al lloc dels fets amb els Mossos i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va atendre la dona d'una crisi d'ansietat. Respecte als malfactors, la dona va dir que parlaven castellà amb accent estranger. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que podrien ser marroquins i no descarten que siguin els que han perpetrat altres assalts al Baix Empordà o el Gironès.

Al gener del 2010, un altre home també va assaltar la casa d'una anciana de Blanes i, a més d'endur-se uns 100 euros i unes arracades de la víctima, de 81 anys, la va violar i la va deixar lligada durant més d'un dia, fins que la va trobar un dels fills.

Els Mossos van mantenir ahir el perímetre de la casa de Platja d'Aro acordonat mentre la unitat d'investigació recollia proves. La propietària de la casa ja s'havia refet de l'ensurt, però l'amoïnava el fet d'haver de tornar a passar la nit al domicili. Mentrestant, els masovers d'un xalet pròxim es mostraven sorpresos i, tot i que dimecres a la nit no van veure ni sentir res estrany, l'home explicava que havia vist un vehicle amb dos homes amb faccions magribines rondant pel carrer –un cul-de-sac al capdamunt de la urbanització– els darrers dies. Les càmeres de vigilància d'aquest habitatge pròxim, que enfoquen el carrer, podrien haver aportat alguna dada, però l'home admetia que aquests dies “no funcionaven”.

Aquest és el segon assalt violent en un habitatge de Platja d'Aro perpetrat aquest any. El cas anterior va ser el 19 de gener, quan quatre encaputxats van irrompre en un xalet de la urbanització Mas Nou habitat per una família francesa d'origen algerià. Van lligar l'home, la dona i la filla, els van fer obrir la caixa forta i es van endur 20.000 euros. El cas no ha estat resolt, com tampoc el que el 18 de novembre de l'any passat va costar la vida al president de la FOEG, Jordi Comas. Els Mossos donen màxima prioritat a aquest homicidi, i tot i que no s'ha detingut ningú, se sospita de la banda d'un home evadit al Marroc.

LA XIFRA

400
euros
en efectiu es van endur els assaltants, dimecres a la nit, del xalet de Platja d'Aro.

Malfactors de poca categoria

Trenta-cinc assalts violents en habitatges s'han perpetrat aquest any a les comarques gironines (vegeu El Punt Avui del dia 29 de setembre) però cap d'aquests robatoris ha estat resolt fins ara. En una gran majoria dels casos, els assaltants trien cases aïllades habitades per persones d'edat avançada, més vulnerables. Experts policials apunten que els lladres violents que actuen darrerament al territori gironí (es produeix una mitjana d'un assalt cada vuit dies) són malfactors de poca categoria, que s'han apuntat a aquesta modalitat delictiva tot i que no en són especialistes com les bandes que van fer anar de corcoll els Mossos els anys 2006 i 2007 a l'Empordà. Siguin experts o novells en la matèria, alguns assaltants s'han endut botins importants (com els que van robar 30.000 euros en una casa de Cassà de la Selva) i alguns han mostrat perversitat i crueltat extremes envers les víctimes. Com els assaltants que van ruixar amb gasoil una mare i una filla a Campllong i van encendre un llumí davant seu, o els que es van posar a jugar a la ruleta russa amb una dona assaltada al seu xalet de Santa Cristina d'Aro. I surrealista l'actitud dels assaltants que van fer una truita a la cuina d'un ancià assaltat a Llagostera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.