Successos

successos

Més assalts a gasolineres, a Quart i Borrassà, on roben les màquines de tabac

El 24 d'octubre van entrar a la Repsol de Quart i, quatre dies més tard, a la Galp de Borrassà

Els lladres van llançar una de les màquines a Sant Celoni

L'activitat de la banda de lladres que es dedica a assaltar les gasolineres que tanquen de nit amb l'únic propòsit d'emportar-se la màquina expenedora de tabac continua sense aturador. A la demarcació de Girona, han actuat en dues benzineres més, en tan sols quatre dies de diferència. Un dels robatoris va tenir lloc el dia 24 d'octubre a la Repsol que hi ha situada a l'altura del punt quilomètric 7,7 de la C-250, al terme municipal de Quart. Quan faltaven exactament deu minuts per les quatre de la matinada, uns desconeguts van destrossar un dels vidres laterals que hi ha al fons de l'establiment. Un cop a dins, van agafar la màquina de tabac sencera, la van carregar en una furgoneta i van fugir: tot plegat, en només tres minuts, tal com va quedar enregistrat per les càmeres de videovigilància. Tot seguit, van destrossar la màquina per obrir-la, van agafar tant els diners com els paquets de tabac que contenia i la van abandonar en una estació de servei de Sant Celoni.

La gasolinera també disposa d'un sistema de seguretat perimetral, que es va activar. Quan la central d'alarmes va rebre el senyal, el vigilant de l'empresa s'hi va dirigir immediatament. Tot i que tan sols va tardar cinc minuts a arribar-hi, ja no va trobar ni rastre dels lladres.

Es dóna la circumstància, però, que és la segona nit consecutiva que el guarda ha de personar-se a la Repsol de Quart. Just la nit anterior a l'assalt, es creu que els delinqüents van acudir a la benzinera i van fer saltar l'alarma intencionadament per comprovar com funcionava la instal·lació. En aquella ocasió, quan el vigilant va arribar, es va trobar amb un desconegut que, curiosament, va preguntar al treballador de la companyia d'alarmes si era taxista per sortir del pas.

Quatre dies més tard, la banda va cometre un altre robatori. Quan passaven pocs minuts d'un quart de tres de la matinada, van irrompre a la gasolinera Galp que hi ha a l'altura del quilòmetre 747 de l'N-II, al terme municipal de Borrassà. En aquest cas, van aconseguir forçar dues portes de l'entrada principal –una de metàl·lica i una segona de vidre, les quals s'obren de manera corredissa i automàticament quan detecten un moviment–. De dins, també es van endur la màquina de tabac sencera; i, com en el cas anterior, no van agafar res més ni tampoc van intentar obrir la caixa enregistradora. Mentre perpetraven el robatori, va saltar un sensor de l'alarma i els responsables de la benzinera van donar l'avís als Mossos d'Esquadra, que van dur a terme la inspecció ocular a les set del matí. De moment, però, no s'ha practicat cap detenció relacionada amb aquests dos casos.

Des de principi d'any, s'han registrat un reguitzell de robatoris de les mateixes característiques a diverses gasolineres de les comarques gironines. Entre altres localitats, se n'han produït a Girona, Aiguaviva, Torroella de Montgrí, Camallera, Pontós, Brunyola, Saus i Caldes de Malavella. En aquesta última població, la banda de delinqüents, a part de la màquina de tabac, va aconseguir apropiar-se de més de 20.000 euros.

LA XIFRA

3
minuts
va ser l'escàs temps que els assaltants van tardar a endur-se la màquina expenedora de tabac.

LES DATES

24.10.13
Uns desconeguts
van trencar un dels vidres laterals de la Repsol de Quart, poc abans de les quatre de la
matinada.
28.10.13
A un quart de tres de la matinada,
la banda va accedir a la Galp de Borrassà, on va forçar dues portes d'entrada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia