Successos

Gran cultiu de marihuana en una masia que volien dedicar al turisme rural

Els Mossos van trobar 1.200 plantes a la finca El Bertran a Albanyà

Han detingut el llogater de la casa però busquen dos inquilins més que van fugir

Descoberta una gran plantació de marihuana, exactament 1200 plantes, a la finca d'una masia d'Albanyà, El Bertran, que els llogaters projectaven convertir en casa de turisme rural.

La plantació de marihuana ocupava una bona extensió de terreny molt a prop del riu Muga, en una zona gens transitable en cotxe però molt transitada per esportistes de muntanya i excursionistes. Els Mossos, alertats per alguns dels excursionistes, s'hi van apropar el passat 25 de setembre i, segons el comunicat que van emetre ahir, des de la pista forestal van sentir la ferum de la marihuana. Els agents es van acostar fins a la masia, on no hi van ningú (tot apunta que el noi que aquell dia era a la casa va fugir en veure'ls venir), però van descobrir dos hivernacles amb plantes de marihuana i també tota una extensió de terreny plantada de marihuana i envoltada per mongeteres i tomateres per camuflar les plantes de marihuana. Com que se'ls feia fosc, els Mossos van decidir deixar una grup per vigilar la casa i la plantació durant la nit i buscar mitjans per arrencar i comissar les plantes i obtenir la pertinent ordre d'escorcoll per entrar a la casa.

L'endemà, amb la col·laboració de les autoritats municipals i d'un pagès que va aportar un tractor i un remolc per traginar les plantes, van anar a fer la collita. Van anar tallant les plantes amb una motoserra i les van carregar al remolc del tractor per dur-les cap a la comissaria dels Mossos de Figueres. En total, hi havia exactament 1.200 plantes.

Els Mossos també van fer un escorcoll a la masia i van comissar dues escopetes de balins, un fusell, tretze cartutxos, documentació i dos telèfons mòbils.

Però no va ser fins al passat dia 30 que els Mossos van localitzar un home de 43 anys, resident a l'Empordà, que constava com a llogater de la masia i el van detenir per un delicte contra la salut pública. El detingut va quedar en llibertat després de declarar al jutjat de guàrdia de Figueres. Els Mossos d'Esquadra continuen les investigacions per localitzar dos homes més que se pressuposa que eren inquilins de la masia. Els tres homes, dos espanyols i un marroquí, que s'estaven a El Bertran havien tingut diferents contactes amb l'Ajuntament d'Albanya per demanar informació pels tràmits que s'havien de seguir i les llicències que havien de demanar per convertir la masia d'El Bertran en una casa de turisme rural. En la darrera visita, van demanar de tancar el camí d'accés a la finca, una petició que l'Ajuntament no considera viable, ja que hi ha una part del camí que és d'ús públic.

LA XIFRA

1200
plantes de marihuana
van tallar els Mossos dels camps de la finca El Bertran d'Albanyà.

LA DATA

26.09.14
Van anar a tallar
les plantes de marihuana que havien descobert el dia abans amb un tractor i una motoserra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia