Successos

Troben una excavadora que els van robar fa dotze anys

La màquina d'Excavacions Serra de Camós, canviada de color, la tenia una empresa d'Igualada, que la llogava

L'empresa Excavacions Serra de Camós ha pogut recuperar una retroexcavadora que els van robar fa dotze anys mentre feien una obra a la comarca de la Selva. La màquina, una JCB, petita, la tenia una empresa d'Igualada que es dedica al lloguer de maquinària pesant, i els Mossos la van aturar perquè van veure que circulava sense plaques ni matrícules d'identificació. Quan la van robar, la màquina era de color groc, i la que van aturar els Mossos era verda, però un cop fetes les inspeccions es va comprovar que es tractava de la retroexcavadora que constava com a robada al jutjat de Santa Coloma de Farners, on el seu propietari va presentar la denúncia. Els Mossos van avisar Josep Serra, el propietari legal, que havien trobat la màquina i el van advertir, però, que pel temps transcorregut no podia reclamar res a l'empresa que la feia servir, però que la podia anar a buscar amb les claus que encara hi havia dipositades al jutjat de Santa Coloma. Serra va anar a recollir la retroexcavadora, li va fer els arranjaments pertinents (li havien tret la porta) i la va tornar al seu color original, i la retroexcavadora ja torna a fer feina amb els seus legítims amos. No s'ha pogut aclarir, però, com va arribar a mans de l'empresa de lloguers d'Igualada ni qui van ser els autors materials del robatori, ni per quantes mans ha passat durant tot el temps que la màquina que ha estat desapareguda.

El que sí que ha comprovat Josep Serra és que la retroexcavadora ha fet poques hores de feina durant tot aquests temps, ja que el comptador no ha augmentat gaire de quan els la van robar. Els robatoris de maquinària pesant són molt habituals però és difícil recuperar-les perquè en la majoria de les ocasions els lladres formen part de xarxes organitzades que traslladen les maquines a l'estranger, sobretot a Bulgària i Romania.

L'empresari Josep Serra, que ara ha pogut recuperar la retroexcavadora, va ser víctima el 21 de juny del 2012 d'un assalt violent a casa seva perpetrat per dos homes encaputxats que van sorprendre la família quan dormien i van colpejar l'empresari. En aquest cas, els Mossos encara no han trobat els assaltants.

LA XIFRA

12
anys
són els que fa que van robar la retroexcavadora que ara els Mossos han trobat a Igualada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia