Successos

S'eleva a cinc el nombre d'empresonats per tràfic de drogues, a Girona

Dels 26 detinguts en la macrooperació dels Mossos, 21 han quedat en llibertat

Se'ls ha retirat el passaport i han de comparèixer al jutjat cada quinze dies

El jutjat d'instrucció número 4 de Girona va ser el marc ahir de la tercera i última tanda de presa de declaració als detinguts dimarts en la macrooperació policial contra el tràfic d'estupefaents que es va dur a terme en set localitats de la demarcació, així com al Prat de Llobregat. Dels 26 arrestats en el dispositiu, cinc han ingressat a la presó, comunicada i sense fiança. Tres dels ciutadans que han entrat provisionalment en un centre penitenciari van passar a disposició judicial dijous a la tarda, i els altres dos van declarar ahir al matí. La titular del jutjat que instrueix el cas va ordenar l'empresonament d'aquests cinc acusats com a presumptes responsables de delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. Els altres 21 han quedat en llibertat provisional, imputats per delictes contra la salut pública (a més, a una de les detingudes al barri de la Font de la Pólvora de Girona també li atribueix tinença il·lícita d'armes). Per a deus d'ells –sis que van donar la seva versió davant la jutgessa dimecres i quatre dijous– es va acordar com a mesura cautelar retirar-los el passaport per evitar que puguin sortir de l'Estat espanyol, i tenen l'obligació de comparèixer al jutjat cada quinze dies.

En la macrooperació hi van participar 300 agents. Dimarts a primera hora del matí, els efectius van practicar 21 entrades i escorcolls simultanis en habitatges i locals de Girona, Sils, Cassà de la Selva, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. La capital gironina va centrar la major part de les actuacions, ja que, segons la investigació, la Font de la Pólvora era l'epicentre de la xarxa de distribució de la droga. De fet, el gruix dels detinguts tenen una vinculació directa amb aquest barri del sector est de la ciutat. Aquí l'operatiu es va dur a terme enmig d'un fort cordó de seguretat, en què van participar unitats de la brigada mòbil (Brimo) i de l'àrea regional de recursos operatius (ARRO). Els seus membres van escortar les entrades dels edificis on els seus companys feien les inspeccions i, per reforçar la vigilància, un helicòpter va anar sobrevolant tot el perímetre.

LA DATA

28.07.15
Al matí
van arrencar els registres simultanis a Girona, Sils, Cassà, Llagostera, Quart, Maçanet, Blanes i el Prat.

LA XIFRA

7
municipis
gironins i un de la demarcació de Barcelona van ser escenari d'escorcolls relacionats amb la investigació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia