Successos

L'incendi de Vallbona obliga al confinament a Capellades

Un canvi en el sentit del vent va desplaçar la columna de fum del foc a l'empresa Tradebe cap a la població anoienca

Els bombers van recomanar als veïns tancar-se a casa per no intoxicar-se

Els Bombers van recomanar ahir a tots els veïns de Capellades recloure's a casa per tal d'evitar la intensa columna de fum que s'ha instal·lat a la població anoienca. La fumera es va generar diumenge a les cinc de la tarda a l'incendi declarat en l'empresa Tradebe Vallbona, dedicada al desballestament de vehicles i la recuperació de metalls. El foc va quedar estabilitzat ahir a les quatre de la matinada, tot i que les tasques d'extinció van continuar tot el dia amb la participació de 18 vehicles del cos. Es va cremar una pila de grans dimensions, de més de 2.700 tones de vehicles a peces.

El dispositiu dels bombers va treballar per evitar que el foc es propagués cap al bosc que rodeja la planta, per impedir que s'expandís a les altres piles de vehicles properes i per protegir la maquinària de més valor de l'empresa. La planta afectada està situada a la zona de Can Manel, al costat de la carretera
B-224, entre les poblacions de Vallbona d'Anoia i Capellades. El fum també va arribar, encara que amb menor intensitat, als nuclis veïnals de la Torre de Claramunt, el Xaró i Torre Baixa, on encara no s'ha recomanat als veïns que es quedin a casa. Tot i la gran fumarada, la circulació de trens a la línia de tren Llobregat-Anoia no ha resultat afectada.

Incendi a Voltregà

D'altra banda, dues persones van resultar ferides en l'incendi d'una empresa de productes semielaborats de coure a les Masies de Voltregà. El foc va afectar uns cables elèctrics soterrats, per la qual cosa es va tallar el subministrament elèctric. Els ferits són dos treballadors de la fàbrica que van haver de ser traslladats a l'hospital de Vic per inhalació de fum i es troben fora de perill.

LA XIFRA

18
són les dotacions
terrestres dels bombers que es van desplaçar per evitar que el foc es propagués al bosc proper.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia