Successos

Un foc crema 1,6 hectàrees de bosc a les Gavarres

Les flames van obligar a tallar els accessos al santuari dels Àngels, tot i que no va caldre desallotjar ningú

Els Agents Rurals no troben indicis que s'originessin per una acció humana

Les flames van arribar ahir a les Gavarres. Per sort, la ràpida actuació dels Bombers de la Generalitat va evitar un mal major i tot va quedar en un gran ensurt. La senyal d'alarma la van donar a quarts de quatre de la tarda diversos testimonis que van veure una columna de fum a la zona dels Àngels. De fet, el telèfon d'emergències del 112 va rebre més d'un centenar de trucades en què s'alertava de l'incident.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar cinc mitjans aeris i dotze dotacions dels Bombers de la Generalitat. S'hi van sumar diverses patrulles de la Policia Municipal de Girona i dels Mossos d'Esquadra. El foc es va produir a la vora de la
GIV-6703, bosc endins, a tocar de la carretera de la muntanya dels Àngels, a l'altura del quilòmetre 2. Una hora més tard, els serveis d'emergències donaven per estabilitzat l'incendi, que havia avançat de pressa pel vent que bufava a la zona. Finalment, segons van comptabilitzar els Agents Rurals, el foc va afectar 1,6 hectàrees. Durant els treballs d'extinció de les flames no va caldre fer cap desallotjament arran de l'incendi. El que sí va ser necessari va ser tallar els accessos al santuari dels Àngels, però poca estona més tard ja van tornar a ser reoberts, en algun tram amb pas alternatiu. Els Agents Rurals van estar treballant ahir en el punt d'inici de l'incendi per determinar-ne les causes, però de moment, no hi han trobat res que els doni pistes sobre com va començar el foc. Res fa pensar que s'iniciés per la guspira d'un cable d'una línia elèctrica, ni per un vidre o un fenomen natural, ni tan sols hi ha indicis d'una acció humana, com ara una cigarreta llençada o la intervenció d'un líquid inflamable. Tot i així, els Agents Rurals tenen previst tornar avui a la zona per continuar investigant per saber-ne les causes.

Segon incendi a la zona

Es tracta del segon incendi forestal a la zona en pocs dies. El 21 de juliol passat, una setantena de dotacions terrestres i quinze mitjans aeris dels Bombers de la Generalitat i de les ADF van lluitar contra un incendi que es va declarar al barri de Font de la Pólvora i que va amenaçar en alguns moments de saltar a les Gavarres. El foc es va declarar poc abans de les quatre de la tarda, al carrer Hortènsia, molt a prop del cementiri. En total, després d'hores de lluita contra l'incendi, les flames van cremar unes 36 hectàrees de vegetació forestal i van obligar a desallotjar unes 150 persones dels barris de Torre Gironella, Torre Alfons XII i Sant Daniel. A la resta dels veïns d'aquestes urbanitzacions properes a la zona de l'incendi se'ls va demanar el confinament. Les investigacions dels Agents Rurals van determinar que el podria haver provocat una cigarreta mal apagada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia