Successos

Tres mortes en tan sols sis dies

Dues dones britàniques ja van ser engolides pel fort onatge l'1 d'octubre

Amb la mort, ahir, de la banyista lituana, ja són tres les turistes ofegades en tan sols sis dies a Lloret de Mar. Dijous passat, 1 d'octubre, van perdre la vida Tracey Aston i Lisa Loggins, de nacionalitat britànica i que tenien 33 i 36 anys, respectivament, i eren procedents de Birmingham. Lisa tenia dos fills propis –de 16 i 10 anys– i feia dos anys i mig que vivia amb el seu xicot, que té dos fills. Tracey també era mare d'un nen i estava casada.

Les dues dones s'havien desplaçat a Lloret amb les germanes de Lisa –Grazia Sassano, de 33 anys, i Italia Kilmister, de 30– i una altra amiga, Joanne Worth, de 33. Totes cinc tenien previst passar quatre dies de vacances a la Costa Brava. Però la tragèdia les va colpejar durant la nit. Pels volts de les quatre de la matinada, el grup de dones es va dirigir a la platja Gran, on des del dia abans onejava la bandera vermella pel mal estat de la mar. La colla es va fer una foto a la zona on hi ha el monument A la dona marinera, i a continuació dues de les turistes es van voler banyar. Les primeres hipòtesis apunten que van tenir aquesta intenció, ja que s'haurien arribat a treure part de la roba que duien. El vigilant d'una guingueta de la platja va observar la situació i les va avisar que era perillós que estiguessin rondant per allí; però van passar per alt l'advertència. Dues de les dones van anar caminant fins a l'aigua. Una d'elles –tot indica que Tracey Aston– va ser engolida mar endins per les onades i a l'altra, en canvi, l'onada la va escopir amb violència cap enfora. Aleshores, una de les altres turistes –Lisa Loggins–, que s'havia quedat a la sorra, va intentar socórrer almenys la que estava més a prop de la línia de costa, ja que l'altra banyista havia desaparegut. El vigilant, novament, li va advertir cridant, a aquesta tercera, que no s'acostés al mar, en ser conscient que difícilment podria auxiliar l'amiga. El que va succeir llavors és que la dona que s'hi va adreçar per prestar ajuda va acabar sent atrapada per la següent onada, mentre que la que s'havia introduït a l'aigua va aconseguir sortir definitivament fins a la sorra. Els dos cadàvers van ser interceptats set hores més tard a unes tres milles al sud d'on havien desaparegut, en direcció a Blanes, on les havia portat el corrent marí. Fins a aquest punt es van dirigir els membres del GEAS de la Guàrdia Civil, que van ser els encarregats de rescatar els cossos de l'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia