Successos

Jutgen quatre acusats de traficar amb armes

La policia va comissar l'arsenal en domicilis i en garatges de la Garrotxa i la Selva

També estan imputats quatre compradors

La fiscalia sol·licita penes d'entre 18 mesos i 9 anys de presó

El ministeri fiscal demana fins a nou anys de presó per a un grup que es dedicava presumptament al tràfic d'armes i que actuava a les comarques gironines. La xarxa va ser desmantellada el 2012 per part de la Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Tabar. Els acusats són un veí d'Olot, Fernando de Vicente Llorens; Enrique Agudo Orejón, resident a la Vall d'en Bas; Lídia Miràngels Feixas, veïna de Joanetes; Josep Maria Fora Bot, de Lloret de Mar; Joan Galí Costal, veí de Castelló d'Empúries; l'empresari Jordi Nieto Roma, amb domicili a Sant Miquel de Balenyà; Enrique Rubio Tresserra, d'Olot, i Antonio Ortiz Arrufat, originari d'Horta de Sant Joan, si bé viu a la capital garrotxina. Segons es desprèn de la investigació, se sospita que De Vicente, Agudo, Miràngels i Fora arreglaven armes de foc inutilitzades o en compraven al mercat negre per fer-ne negoci revenent-les. En ocasions les adquirien a l'estranger, sobretot a l'Estat francès. A banda, els altres quatre imputats van ser detectats per la policia mentre efectuaven la compra de pistoles, revòlvers i munició. El fiscal detalla 4 operacions de compravenda que van tenir lloc entre el novembre del 2011 i el febrer del 2012; i per la mercaderia obtinguda, haurien pagat quantitats que oscil·len entre els 800 i els 1.200 euros.

La Guàrdia Civil va realitzar el 27 de febrer del 2012 escorcolls simultanis a Olot, Joanetes, Sant Esteve d'en Bas, Castellfollit de la Roca i Lloret. En aquests municipis, els acusats que el fiscal considera integrants de l'entramat hi tenien immobles i garatges. Els agents van comissar-hi més d'una vintena d'armes, fins a 8.000 cartutxos, silenciadors, 3,3 kg de pólvora i unes tres mil puntes de projectils per a la confecció de cartutxos. Per a aquests suposats còmplices, l'acusació pública requereix entre tres i nou anys de presó pels delictes de tinença d'armes prohibides, dipòsit d'armes i municions i dipòsit d'explosius. De Vicente s'enfronta a nou anys; Agudo, a cinc; Fora, a tres, i Miràngels, també a tres. Pel que fa als presumptes compradors, el fiscal sol·licita dos anys de presó per a Galí, Rubio i Ortiz per tinença d'arma prohibida. I, en el cas de Nieto, un any i mig de presó per la tinença d'una arma de foc reglamentada, però per a la qual no disposava de llicència. El judici se celebrarà el 21 i 22 d'octubre a l'Audiència de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia