Successos

Uns falsos revisors del gas roben joies a Campdevànol

Els Mossos recuperen les peces, valorades en més de 15.000 euros

Els falsos revisors del gas han tornat a actuar, aquest cop a Campdevànol, on van enredar una dona de 78 anys a qui van robar joies valorades en 15.000 euros i aproximadament 1.000 euros en efectiu. Però, aquest cop, els Mossos d'Esquadra han pogut enxampar els pispes. La detenció es va produir el 3 de novembre, pels volts de la una del migdia, quan agents de l'ARRO estaven efectuant un control preventiu de seguretat ciutadana al peatge de l'AP-7, punt quilomètric 127, a la Roca del Vallès, i van veure que se'ls aproximava un turisme amb dos ocupants. En notar que mostraven una actitud nerviosa i que el copilot amagava alguna cosa, van fer aturar el vehicle, van identificar els ocupants i van fer un escorcoll.

El conductor del cotxe anava vestit d'operari, amb uns pantalons i una camisa que portaven inscripcions de “servei tècnic”. Sota el seient del copilot, hi van trobar una bossa blava que contenia una gran quantitat de joies d'or, com ara penjolls, braçalets, collarets, cadenes, agulles, rellotges, arracades i anells. També van trobar 910 euros en efectiu.

Vestits d'inspectors

Al maleter del vehicle, hi van intervenir dues camises i dues armilles de color gris i taronja amb les mateixes inscripcions, dues bosses amb eines de treball relacionades amb el gas, un datàfon, un carnet amb fotografia d'un dels homes amb el nom d'una empresa d'instal·lacions, suposadament autoritzada pel “Ministeri d'Indústria de la Generalitat de Catalunya” i un talonari d'albarans de treballs efectuats en concepte de revisions del gas.

Fetes les comprovacions policials oportunes, els Mossos van saber que aquests dos homes podrien ser els autors d'un delicte de furt que havia succeït en una casa de la població de Campdevànol, on havien entrat simulant ser revisors del gas i on havien enganyat una dona de 78 anys. En el marc de la revisió, un dels homes va demanar per anar al servei i va aprofitar per sostreure joies i diners. La víctima, que va presentar denúncia del furt el mateix dia a la comissaria de Ripoll, va recuperar íntegrament totes les joies, valorades en més de 15.000 euros, així com els 910 euros sostrets.

Els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició del jutge, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia