Successos

Cinc detinguts per robatoris comesos foradant parets

La policia els atribueix un robatori amb força en un magatzem distribuïdor de tabac a Celrà i una temptativa en un estanc de Platja d'Aro

En un dels assalts van sostreure 31.500 euros en tabac

Els Mossos d'Esquadra han pogut desmantellar un grup organitzat que es dedicava a cometre robatoris fent un forat a la paret per cometre el delicte. La policia el relaciona amb un robatori amb força al magatzem distribuïdor de tabac Logista de Celrà i una temptativa en un estanc de Platja d'Aro. La detenció es va produir el dia 9 de novembre, a Santa Coloma de Gramenet, i els sospitosos són una dona de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Gramenet, i quatre homes d'edats compreses entre els 20 i els 37 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona i Barcelona.

Un dels fets delictius va tenir lloc el 19 d'octubre, quan la policia va rebre l'avís que s'havia comès un robatori a l'empresa dedicada a l'emmagatzematge i distribució de tabac, situada al polígon industrial de Celrà. Quan hi van arribar, els agents van comprovar que els lladres hi havien accedit per una empresa en desús annexa, forçant una porta. Un cop dins, es van enfilar fins a la teulada del magatzem de tabac, on van fer diversos forats. De l'interior van sostreure catorze caixes de tabac, valorades en 31.500 euros.

Els mossos van localitzar, a la nau en desús, una bossa gran, una corda, tres tornavisos, una pota de cabra i unes alicates, així com 36 caixes de tabac que els lladres havien preparat per endur-se i que es van retornar a l'empresa.

Tres dies abans, la matinada del 16 d'octubre, la Policia Local de Platja d'Aro va rebre l'avís d'un veí que sentia cops en un estanc de la població. Els lladres havien aprofitat que havien derruït el magatzem Vall per intentar fer un forat a la paret de l'estanc. Però, per raons que es desconeixen, van fugir abans que arribés la policia local. El cotxe dels lladres va ser enregistrat per les càmeres de vigilància de Platja d'Aro, fet que va servir per estirar el fil i poder detenir aquestes cinc persones, el 9 de novembre passat.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 11 de novembre a disposició del jutjat de Santa Coloma, que en va ordenar la llibertat.

LA XIFRA

14
caixes de tabac
van sostreure els lladres el 19 d'octubre, amb un valor total de 31.500 euros.

Logista, objectiu dels lladres

Al magatzem de Logista a Celrà hi ha hagut múltiples incidències similars. Aquest any, els Mossos van detenir el 16 d'agost dos joves de Girona que havien intentat robar sense èxit al magatzem. Uns lladres també van entrar el 26 de gener a la nau rebentant una paret amb una retroexcavadora que havien agafat d'una empresa veïna. Van carregar la mercaderia en una furgoneta de color blanc i amb plaques de matrícula de Múrcia. Aquestes dades, les va aportar un vigilant de seguretat del polígon que va aconseguir veure com fugien. La central d'alarmes va avisar de l'assalt a quarts de quatre de la matinada i els Mossos van muntar controls de carretera, però no van aconseguir interceptar-los. També el juny del 2014 uns desconeguts hi van accedir i es van endur caixes de tabac per valor de 26.000 euros. En l'assalt anterior, perpetrat el 21 d'abril de l'any passat, es van emportar un botí de 42.000 euros, després de malmetre una paret encastant un camió que havien robat poca estona abans a Sant Julià de Ramis. L'abril del 2013 hi van entrar fent servir el sistema d'estampar un cotxe contra la porta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia