Successos

El vent atia un foc a Alcover que afecta 3 hectàrees

Les ratxes van afavorir l'avenç de les flames i van dificultar l'ús dels efectius aeris

Un incendi forestal va cremar ahir unes tres hectàrees de vegetació d'una zona boscosa propera a l'ermita del Remei d'Alcover (Alt Camp) que és coneguda com la Costa de Bordons. Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incendi deu minuts després de les onze del matí i van destinar a les tasques d'extinció una vintena de dotacions terrestres amb el suport de tres mitjans aeris, consistents en dos avions amfibis i un helicòpter. A causa del vent que bufava a la zona, i que va facilitar la propagació de les flames, els dos avions es van haver de retirar. Al lloc també s'hi van desplaçar tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius dels Agents Rurals i una ambulància, amb caràcter preventiu, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Com a mesura preventiva, els bombers van tallar el camí d'accés a l'ermita i van demanar el confinament dels veïns de la urbanització Residencial el Remei pel fum. Pels volts de dos quarts de dues del migdia, un cop aturat el flanc esquerre per on avançaven les flames, l'incendi es va donar per estabilitzat, es va aixecar la recomanació de confinament dels veïns de la urbanització i també es va obrir al trànsit el camí d'accés a l'ermita.

Pel volts de dos quarts de tres de la tarda, els Bombers de la Generalitat van donar el foc per totalment controlat. Malgrat això, una vintena de dotacions terrestres van continuar remullant la zona afectada i fent tasques d'inspecció de la superfície per evitar que el vent pogués revifar les flames.

Durant les tasques d'extinció també es va fer un tall de línia elèctrica per facilitar el treball dels bombers. Això va deixar uns 2.000 abonats de la zona sense subministrament. A la tarda encara hi havia 148 abonats d'Alcover i 118 de Mont-ral que es trobaven sense llum. Precisament, la caiguda d'un pal de la llum és una de les hipòtesis sobre l'origen del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia