Successos

Saquejaven el material d'una nau precintada per narcotràfic

Actuaven pel grup que hi cultivava marihuana, arrestat al desembre, i la Guàrdia Civil els va atrapar

La Guàrdia Civil va enganxar in fraganti dimecres a la tarda dos homes de Girona que havien entrat en una nau de Riudellots de la Selva, precintada des del desembre en el marc de l'operació Malahierba, contra el tràfic internacional de marihuana, i es disposaven a endur-se el material per al cultiu que encara hi havia a la nau. Es pressuposa que els intrusos, que havien fet canviar el pany a un manyà, actuaven per ordre de la xarxa de narcotràfic, per recuperar i reutilitzar el material de la nau.

Agents de la Guàrdia Civil van passar per la nau a fer una inspecció rutinària per comprovar que estigués tal com l'havien deixat després de la inspecció que va permetre comissar 1.715 plantes de marihuana. Només d'arribar ja van veure que els precintes del jutjat havien estat arrencats i estaven llençats per terra. També van veure que el pany de la porta havia estat canviat, i que la clau que els agents tenien no els servia per obrir. En no poder entrar van rodejar el local per fora i van descobrir que al soterrani hi havia llums i que s'hi sentien fresses. Finalment van aconseguir entrar-hi i es van trobar amb dos nois que ja havien desmuntat part de l'aire condicionat del soterrani, i que van assegurar que a ells els havien pagat 500 euros per desmuntar els aparells que hi havia instal·lats, però no van identificar les persones que els havien contractat. Un dels nois duia la factura del professional que havia canviat el pany i les claus noves del local. Els dos homes van quedar detinguts per robatori amb força i per desobediència, ja que van violentar un precinte judicial.

L'operació Malahierba va comportar diverses detencions, entre les quals la del fuster d'Orriols que fabricava taules foradades que servien per traginar la droga dissimuladament.

LA DATA

10.02.16
La Guàrdia Civil
va anar a comprovar que la nau estigués ben precintada i hi va trobar dos nois que la desmuntaven.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia