Successos

Desarticulen tres grups criminals a Lloret de Mar

Hi detenen 25 persones en dos anys i comissen 21 quilos de cocaïna i haixix

L'estreta col·laboració entre els cossos de la Guàrdia Civil de Girona i la Policia Local de Lloret de Mar durant els darrers dos anys ha permès desarticular tres organitzacions criminals i s'han detingut 25 persones de diferents nacionalitats. Tot arrenca a principi del 2014. La col·laboració entre els dos cossos es resumia en el fet que els agents de la Policia Local de Lloret de Mar passaven a la Guàrdia Civil la informació que tenien o rebien durant la seva tasca diària pels carrers del municipi. Els agents contrastaven la informació i els membres de la Guàrdia Civil de Girona s'encarregaven d'investigar el cas. D'aquesta manera, a principis del 2014 els dos cossos policials van posar en marxa l'operació anomenada Vengradis, que va permetre desarticular una banda formada per persones d'origen àrab que es dedicava al tràfic de drogues, concretament haixix i cocaïna.

Poc després va arrencar la segona operació, Escamarlà. En aquest cas, es tractava d'una organització criminal formada per persones de nacionalitat espanyola i veïns de Lloret de Mar que es dedicaven a traficar amb metamfetamina. Cap dels membres de la banda tenia feina però tots ells mantenien un nivell de vida molt alt. La investigació va durar pràcticament un any, i un cop desarticulada, el principal cap de la banda va ingressar a la presó.

Operació Molillor

La tercera operació va començar a principis d'aquest mes de febrer. Es tracta de l'anomenada operació Molillor, que es va iniciar l'estiu passat, quan agents dels dos cossos van saber que hi havia un grup dedicat al tràfic de cocaïna a Lloret i que venia la droga a altres municipis propers i fins i tot a pobles de la demarcació de Barcelona i Lleida. La banda estava “perfectament jerarquitzada”. El grup el conformaven diverses persones de nacionalitat espanyola, marroquina i uruguaiana que podien arribar a distribuir uns 300 grams de cocaïna a la setmana.

En total, i amb aquestes tres operacions, els agents han aconseguit comissar sis quilos de cocaïna, quinze de pol·len d'haixix, cinc de marihuana, cinc de
metamfetamina i quatre quilograms més de substàncies que els delinqüents utilitzaven per prepar la droga. També han aconseguit decomissar tota mena d'estris per manipular la droga, com ara balances, 128.000 euros i 20.000 més de falsos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia