Successos

Afronta sis anys de presó pel robatori de diners i joies en una casa de Blanes

Els fets van tenir lloc en un domicili del carrer Lleida

Les pertinences eren en un joier

L'acusat havia estat condemnat anteriorment per tres episodis similars

El ministeri públic demana una pena de sis anys i mig de presó per a Miroslav Brdek com a presumpte responsable d'un delicte de robatori amb força en una casa de Blanes. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, els fets van tenir lloc el 14 de maig del 2015. La investigació va concloure que, en la franja horària que va transcórrer entre dos quarts de nou del matí i dos quarts de dotze del migdia, l'acusat es va dirigir a un immoble situat al número 3 del carrer Lleida amb el propòsit d'obtenir un benefici patrimonial de manera il·lícita. En la inspecció ocular, els agents van comprovar que l'imputat havia accedit a l'interior de l'habitatge ocasionant desperfectes al bombí de la porta principal, havia extret després aquesta peça i, una vegada dins del domicili, s'havia apoderat de tres anells d'or, un rellotge de la marca Viceroy i un total de 200 euros en efectiu: unes pertinences que el seu propietari guardava en un joier.

Agreujant de reincidència

L'acusat és major d'edat i és originari de la República Txeca. Dotze dies després que protagonitzés suposadament aquest succés, la policia va interceptar Brdek i va descobrir que portava al damunt el rellotge de valor que havia estat sostret. La investigació d'aquest assumpte va recaure en aquell moment al jutjat d'instrucció número 1 de la localitat de Blanes. A l'hora de formular la petició de la condemna, la fiscalia sol·licita que es tingui en compte la circumstància agreujant de multireincidència, ja que l'home presenta diversos antecedents per haver perpetrat episodis similars. En el seu historial, hi consta que ha estat condemnat en tres ocasions anteriors per la comissió de delictes de robatori amb força, amb sentències que van ser emeses l'11 de juny del 2013, el 23 d'octubre d'aquell mateix any i el 18 de març del 2015. Dos d'aquests casos, a més, també van ser per haver comès saquejos en domicilis.

No reclama indemnització

A part de la imposició de la pena de presó, el representant de l'acusació pública no requereix que el processat hagi de fer front a cap recompensa econòmica en matèria de responsabilitat civil, tenint en compte que l'amo de l'immoble que va resultar afectat ha renunciat a ser indemnitzat. El judici per aquests fets està previst que se celebri el 30 de març a la secció tercera de l'Audiència de Girona, on la vista està assenyalada a partir de les deu del matí.

LES DATES

14.05.15
És el dia que es va produir el robatori, pel qual l'acusat va ser detingut dues setmanes després.
30.03.16
El judici
per aquest cas està previst que se celebri a la secció tercera de l'Audiència de Girona.

LA XIFRA

200
euros
en efectiu va sostreure el presumpte autor del robatori, qui és procedent de la República Txeca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia