El jutge fa presentar cada 15 dies el xofer de l'autocar, acusat d'homicidi imprudent

Ahir només quedava un jove ingressat a l'hospital i la majoria d'estudiants van tornar a Holanda

El xofer va donar negatiu en la prova d'alcoholèmia i en la prova de detecció de drogues i tenia en ordre el tacògraf. En l'atestat dels Mossos es conclou que, tot i que va explicar tant a la policia com al jutjat que un objecte «gros i negre», que podria ser un animal, se li havia creuat a la via, va sortir de la carretera i va bolcar a causa de la somnolència. Els Mossos han arribat a aquesta conclusió a través del testimoni de diversos passatgers i dels resultats de la inspecció al lloc del sinistre, on no es va detectar cap senyal de frenada que fes suposar que el conductor havia volgut corregir la seva trajectòria.

Pel que fa als ferits que encara continuaven als hospitals de Figueres, Girona i Calella, ahir van ser tots donats d'alta, excepte un monitor de 28 anys que continuava al Trueta. El seu estat no és greu i s'espera que pugui ser traslladat cap a Holanda pròximament.

Tornen a Holanda

La gran majoria d'estudiants i professors van tornar cap a casa seva. Després de passar una nit a l'hotel HTOP Calella Palace, ahir a la tarda van agafar dos vols a l'aeroport de Girona. Alguns dels alumnes van arribar en ambulància fins a l'aeroport i d'altres, en taxi. Només hi ha un parell de mestres que tenen previst marxar avui cap a Holanda. Mentrestant, ahir van arribar a l'Alt Empordà els pares de la noia de 16 anys, Ilse Beekers, que va morir en l'accident. Està previst que dijous es repatriï el cadàver cap a Holanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.