Successos

Quatre homes agredeixen i lliguen un familiar, a Lloret

Van ser detinguts l'oncle de la víctima i tres cosins

Acusen el seu parent d'haver-los robat diners per pagar els lloguers d'uns comerços que regenten

El denunciant va saltar del cotxe on l'havien fet pujar

Una venjança, motivada per la desaparició d'uns diners, va desembocar en la detenció de quatre veïns de Lloret de Mar que haurien colpejat i retingut un familiar seu, al qual acusaven d'haver-se apropiat una important suma econòmica que guardaven per pagar els lloguers d'uns comerços que tenen a la població. Els arrestats són un pare i els seus tres fills, de nacionalitat marroquina. El succés es va originar el 25 de febrer al vespre. Una noia que va presenciar part de l'altercat va trucar al 112 per alertar que un home demanava auxili en un carrer de Lloret, on quatre ciutadans l'estaven agredint. Va veure que, posteriorment, van obligar la víctima a pujar a un automòbil i van marxar en direcció a Blanes. Els Mossos d'Esquadra van establir controls als accessos al municipi i van treballar amb les dades que els va aportar la testimoni, que es va apuntar la matrícula del turisme i va especificar-ne el color i el model.

El dispositiu va permetre interceptar un dels suposats implicats, mentre que un germà del primer arrestat va anar voluntàriament a les dependències de la policia local de Lloret. L'home, que presentava restes de sang i cops, també va acabar sent detingut pels Mossos. Els efectius, de manera simultània, van trobar la víctima en un carrer de la localitat. A la zona hi va acudir una ambulància per atendre el ferit de les contusions i les lesions superficials que tenia. Ell mateix va manifestar que uns parents l'havien lligat en una cadira i colpejat en un magatzem perquè l'acusaven d'haver robat diners del negoci familiar, que és propietat dels quatre acusats. Un dels investigats és un oncle de la víctima i els altres tres són cosins seus. L'afectat, per por, els va dir que s'havia quedat aquests diners i que els acompanyaria a casa seva, on els havia ocultat. Quan efectuaven el trajecte fins al domicili, però, el retingut va escapar-se saltant del cotxe. En la seva declaració davant del jutge, va negar que realment s'hagués emportat els diners. Va explicar que va confessar el robatori perquè el deixessin, ja que tenia por que el tornessin a apallissar i temia per la seva vida.

Unes hores més tard es van tancar les indagacions, amb la localització i la detenció, també a Lloret, dels dos últims còmplices. La policia atribueix als quatre acusats un delicte d'amenaces i un de detenció il·legal. Els investigats, als quals consten antecedents, tenen entre 23 i 64 anys. Van passar a disposició dels jutjats de Blanes, des d'on es va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs. Van prestar declaració assistits per l'advocat Joan Pere Zapata. La versió que van oferir difereix molt de la del seu familiar. El pare va relatar que el seu nebot residia al Marroc, i que quan es va morir el seu progenitor la mare li va requerir si el podien acollir a Catalunya per ajudar-lo a tenir unes millors condicions de vida. Fa quatre anys el noi es va traslladar a viure a Lloret, on els acusats el van agafar com a treballador i li donaven un cop de mà per obtenir el permís de residència.

Els imputats hi van afegir que guardaven diners a casa per pagar la temporada. Van sospitar que els els havia sostret el denunciant, que sabia on era la partida. Quan eren al magatzem i li ho van preguntar, el noi es va enfadar per l'acusació, va trencar coses, com un mirall, i es va tallar. Instants després, quan va acabar reconeixent el robatori, tenien la intenció d'adreçar-se amb el cotxe fins on viu per recuperar-los. Al carrer, però, va començar a cridar “policia, policia!”, i es va posar entremig del trànsit. Els familiars, per evitar que l'atropellessin, el van reduir, el van fer pujar al vehicle i van al·legar que el fet que un d'ells s'adrecés a la comissaria va ser per sol·licitar ajuda.

LES DATES

25.02.16
Els Mossos
van interceptar els presumptes agressors, a qui atribueixen els delictes d'amenaces i detenció il·legal.
27.02.16
Els arrestats
van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Blanes, que va dictar la seva llibertat amb càrrecs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia