Successos

Puigdemont titlla de “fracàs sonor” la manca d'acord per fer govern a l'estat espanyol

El president de la Generalitat acusa els partits de no saber “gestionar la complexitat” en contrast amb Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, considera que la manca d'acord entre els partits espanyols per fer govern és un “fracàs sonor de la política per gestionar complexitats”. Aquesta situació, diu, contrasta amb “l'èxit en la gestió” que es dóna a Catalunya i ha posat com a exemple el món municipal i el front comú dels ajuntaments davant de reptes com la convivència, la crisi dels pisos buits, el suport a les famílies desafavorides o la situació dels refugiats.

Puigdemont n'ha parlat després de reunir-se amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, un dels noms cabdals del món municipal amb qui tanca una primera roda de contactes amb alcaldes i alcaldesses de l'àrea metropolitana.

El president català s'ha referit així a les eleccions generals a les quals està abocada Espanya per falta d'acords en un discurs a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al costat de l'alcaldessa, Núria Parlon (PSC).

Puigdemont ha assenyalat que, en visitar alcaldies com la de Santa Coloma i altres que administren diàriament situacions difícils, està “encara més convençut” i té “més confiança” en el futur de Catalunya i en la seva capacitat per resoldre la complexitat. “I això contrasta amb alguns dels fracassos sonors de la política que estan passant a aquestes hores”, ha remarcat el també dirigent convergent en al·lusió a la falta d'acord per formar un Govern de l'Estat.

Precisament, en aquest punt, ha assenyalat “el contrast dels fracassos” de la política espanyola “per gestionar la complexitat amb els èxits de la gestió de la complexitat que, per exemple, el món divers i ampli d'alcaldes de Catalunya pot resoldre”. Per a Puigdemont, això representa “un gran actiu de país”, amb tots els “matisos i discrepàncies” que pugui haver-hi entre les forces polítiques catalanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia