Successos

Successos

Un pres del Puig de les Basses fuig quan anava a visitar la família, a Blanes

Era traslladat en un vehicle de la presó, amb una treballadora social i una psicòloga

Va sortir del cotxe i es va escapar

Té condemnes per robatoris

Un intern del centre penitenciari del Puig de les Basses de Figueres va protagonitzar ahir una sorprenent situació, ja que es va escapar just quan estava encarant la recta final del compliment de la condemna. El reclús va fugir durant una sortida programada per visitar la seva família, que viu a Blanes. Aquest era, precisament, un pas preparatori perquè pogués gaudir de permisos. El succés es va produir a un quart de dotze del migdia, abans que l'home i les professionals de rehabilitació que anaven amb ell arribessin a la destinació. L'intern era traslladat en un cotxe de presons, acompanyat d'una treballadora social i d'una psicòloga. Un cop van ser a Blanes, el pres va aprofitar un descuit i, en un instant en què el vehicle estava aturat, va obrir la porta, va sortir i va aconseguir marxar corrents. Segons van indicar fonts del Departament de Justícia de la Generalitat, per evadir-se, “en cap moment va agredir ningú ni va fer ús de la força envers les dues funcionàries que s'encarreguen del seu tractament”.

Aquesta era la primera vegada que feia una sortida programada. En cas que sigui localitzat perdrà tots els beneficis que havia aconseguit a la presó, els quals es preveia que se li concedissin en un futur immediat. La trobada que havia de tenir lloc ahir amb els seus familiars i en companyia de personal del centre penitenciari era, de fet, l'esglaó inicial per tal que obtingués els permisos de visites a l'exterior i després aspirés al tercer grau. I és que, a conseqüència de l'incident, se sumarà al seu historial un altre delicte (en aquest cas, per trencament de condemna). Es tracta d'un pres multireincident que és a la presó des de l'any 2003. L'home, de nacionalitat espanyola, va ser condemnat per múltiples delictes de robatori, alguns dels quals violents.

Els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu de recerca i van avisar dels fets les policies locals. A l'hora de tancar aquesta edició, encara no se l'havia pogut localitzar. Des del Departament de Justícia, no obstant això, es confiava que “recapacités” sobre la irresponsabilitat de la seva acció i “s'entregués o acudís pel seu propi peu al centre penitenciari”.

LA DATA

2003
és l'any en què va ingressar a la presó l'home a qui s'està buscant, de nacionalitat espanyola.

LA XIFRA

2
professionals
del centre penitenciari feien l'acompanyament del reclús en la seva primera sortida programada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia